Varför är det så viktigt för David Carlberg att hävda att jag inte har haft relationer med män?

En mycket begåvad ung herre vid namn David Carlberg kände sig manad att kommentera på min facebooksida för nån dag sedan:

davidcarlberg davidcarlberg2 davidcarlberg3 davidcarlberg5 davidcarlberg6Vi kan se en röd tråd i David Carlbergs resonemang: jag tycker som jag tycker eftersom ingen man har velat ha sex med mig, ha en relation med mig eller ge mig olika oombedda komplimanger.

Det tråkiga med David Carlbergs kommentarer är att de inte stämmer. Jag tror jag hade haft ett avsevärt mycket bättre liv om jag hade sluppit en massa oombedd uppmärksamhet från olika män, tyvärr är det inte så det är. Män har gett min komplimanger, ”raggat” på mig, tagit på min kropp utan min tillåtelse, haft sex med mig fast jag inte velat, övertalat mig/manipulerat mig till att inleda relationer med dem, gett mig sin så kallade ”kärlek”, velat prata med mig om en massa grejer och så vidare.

För vissa män är det väldigt viktigt att upprätthålla bilden av att feminister bara är arga på män för att de inte har fått tillgång till män. Detta handlar om att upprätthålla bilden av män, relationer med män och manlig bekräftelse som det finaste en kan få här i livet. Det finns en idealiserad bild av hur det är att ha relationer med män som bygger på att mannen ”räddar” den andra, är ”ridderlig” och så vidare, men tyvärr ser verkligheten sällan ut så.

Detta får under inga omständigheter avslöjas! Det skulle nämligen innebära att folk kanske blev mindre taggade på att ingå i den exploateringsförhållande som är en heteromonogam relation, och detta skulle män givetvis förlora stort på eftersom det är de som exploaterar andra på kärlekskraft, reproduktivt arbete och så vidare i heteromonogama relationer. Därför måste alla ansatser till att tala om den heteromonogama relationens tragiska verklighet motarbetas och misstänkliggöras, bland annat genom att antyda eller skriva rakt ut att de som inte tycker om sådana relationer helt enkelt är bittra för att de inte har någon egen erfarenhet.

David Carlberg vill inte att det ska avslöjas att det troligen kommer vara jävligt pissigt att ingå i en heteromonogam relation med honom, för det skulle ju innebära att han missade en chans till makt och kontroll.

29 reaktioner till “Varför är det så viktigt för David Carlberg att hävda att jag inte har haft relationer med män?”

 1. Om en kollar in hans fb-sida: David är 18 år, är förlovad och verkar hålla på med motorsport. Ett barn, även om han råkar vara myndig. Mest sorgligt att han känt sig manad att kommentera öht. Ingen auktoritet på området, men ändå så starka synpunkter – lite skrämmande trots allt..

 2. I så fall borde detta viderebefordras och delas till Davids tjej. Då är han förhoppningsvis inte förlovad längre. Vilket litet svin!

 3. Har haft en gnagande känsla av skam för att jag valt bort män helt ur mitt liv. Tack för att du sätter fingret på var den kan komma ifrån. Det sitter nog djupare än en kan tro, att mitt värde som kvinna måste bekräftas av en man. Jag har plenty erfarenhet av relationer med män, men har alltid mått bättre de perioder då jag varit singel.

  Och vad det gäller David Carlberg så tvivlar jag inte på att han nog har en massa fina sidor. Men att om han inte tvekar att spy ur sig sån skit på en okänd kvinna så lär det inte heller hindra honom från att göra det mot sin ”käreste” när nyförälskelsen lagt sig.

  1. Jaha. Jag tycker det är sorgligt att han kände behovet av att gå in på min offentliga facebooksida och upprepade gånger förolämpa mig grovt, till och med anspela på att jag har blivit utsatt för övergrepp. Förstår inte hur jag skulle ha någon skyldighet att skydda honom efter det faktiskt.

   1. Hur kan det vara att hänga ut någon som i ett öppet forum (dvs offentlig fb-sida) väljer att skriva på detta sätt? Hans kommentarer är offentliga. Det Fanny gjort är bara att belysa och sätta samman det han själv skrivit och offentliggjort.
    Ut med trollen i ljuset! Jag hoppas att du polisanmäler så ofta du orkar Fanny!

   2. Vill bara säga en grej : S här ovan (23 juni 11:14) skriver att du ”hänger ut” denne David Carlberg. Jag är ett annat S (kallar mig S2) och skrev i ett annat inlägg att jag anser att du skriver utelämnande om ditt ex. Jag vill nu bara poängtera att jag INTE delar S:s åsikt härovan, tycker att det är en helt annan grej att ”hänga ut” antifeminister som kommer med grova förolämpningar, ger uttryck för allMÄNt kvinnohat etc än att skriva om sitt ex och relationen till hen. Jag tycker alltså denne David Carlberg förtjänar en anmälan och om han väljer att ”bemöta” saker du skriver på detta sätt får han räkna med att bli ”uthängd”. Du lär ju iofs skita i vad någon random person (jag) tycker i denna fråga, men för min del är det typ lite viktigt att säga att jag och S inte är samma person (vi delar ju snarlika kommentars-alias). Men det kan du säkert se på IPnr och mailadress iofs. Aja. Tack för bästa bloggen iaf!

     1. Tack så mycket att du tog dig tid att svara mig! Ha det gott och keep up the good work så länge du vill och orkar, det är viktigt det du gör.

 4. Om han går in på din öppna sida med sin personliga facebooklogin och förolämpar dig så har han ju hängt ut sig själv. Inte den smartaste killen på nätet.

 5. Antar att det beror på att jag är en gammal tant, men jag fattar inte hur en kan skriva såna här saker helt öppet under sitt eget namn och bild…
  Det är intressant också med frågor av typen ”varför hatar du män din jävla fitta” som väldigt många misogyna män känner ett behov att ställa till feminister. Att själva frågan kan vara en ledtråd verkar aldrig falla dem in.

  1. hahaha, håller med dig… Märkligt att de inte kan se sin egen del i det hela när de skriver så sjukt otrevligt och hatiskt.

  2. Haha precis vad jag tänkte! ”Var kommer ditt manshat ifrån!” undrar lelle David, helt oförstående inför sina egna ord.
   Tänkte på en till grej angående inlägget; detta med att kvinnor som ej fått tillgång till män blir ”bittra feminister”. Det är ju fler kvinnor än män som är feminister. De flesta kvinnor är heterosexuella. Alltså är det mycket troligt att dessa feministiska kvinnor finner ett stöd i feminismen – det är för att de HAR råkat ut för män, som du Fanny skriver, som de känner och tänker som de gör. Just för att de har erfarenhet av män. Ologiskt att argumentera så av antifeminister med andra ord.

 6. …jo, för att den man som har inpräntats med patriarkalska värderingar sedan barnsben, har svårt för att reflektera över och känna på att, ”jag gör något fel, det sätt jag uppför mig på kan såra och kanske skada andra”. En sådan person vill hellre tro att, ”jag gör allt rätt, det finns inget fel på det jag gör, jag är perfekt”. Därför är det viktigt för en sådan person att överbevisa, först och främst SIG SJÄLV (inte dig), om att det är något fel på dig och inte honom.
  För, som du skriver, som ”patriarkal-man”, så vill han tro att han är bättre en en vilken som helst kvinna och bara det att någon som är så perfekt som han (eller en vilken som helst annan man) är, ska vara något magiskt räddande för var och en kvinna. ”Hon” ska vara tacksam bara för att han ser åt hennes håll.
  Det som förundrar mig är att det är så få, både killar och tjejer, i samhället som ifrågasätter denna mansbild. Det värsta är att det finns till och med (högervridna) kvinnor som försvarar denna mansbild och tycker och menar att detta är att vara ”manlig”.
  Så kan det gå när man växer upp i en heteronormativ kärnfamilj! : P

  1. ”Det som förundrar mig är att det är så få, både killar och tjejer, i samhället som ifrågasätter denna mansbild.”

   Ja, det är ju väldigt många, både kvinnor och män faktiskt, som håller liv i den här attityden att kvinnor alltid ska vara tacksamma för manlig uppmärksamhet, oavsett hur oombedd eller obehaglig den är. Inte många som går så långt som att tycka att en våldtäkt är en komplimang, men det är många som verkar anse att tafs är det.

 7. Försöker han på något sätt argumentera emot att det skulle förekomma något kvinnoförtryck eller? Han gör ett ganska dåligt jobb isåfall

 8. ”Varför hatar du män din äckliga feministfitta”
  ”Varför säger du att män våldtar jag ska våldta dig”
  ”Varför säger du att män är våldsamma jag hoppas du dör”

  Ger upp på män helt snart.

 9. Men vet du en sak som jag tycker är ännu ”värre” i detta, eller hur man ska säga? Det här ”har du blivit slagen eller våldtagen av din pappa eller?”

  Jag avskyr när man avfärdar kvinnors uttryck av missnöje över män och manlighet med att de blivit ”våldtagna och slagna” av sina fäder.
  Jag har sett samma med Solanas. Hon avfärdas ständigt som nån som är helt meningslös att lyssna på då hon blev utnyttjad av sin sk far, och därför blev ”tokig”.

  Vansinne.

  1. Verkligen. Som om det inte var en del i det patriarkala förtrycket att fäder ofta beter sig som kräk.

  2. Det är jävligt konstigt då också att OM en kvinna skulle råkat ut för övergrepp – varför attackera henne med ord och förolämpa henne? Hon skulle ju vara ett offer för hemska omständigheter då? Men nej, inte ens där kan männen klämma fram lite, lite empati, utan det ska användas som någon sorts argument emot hennes åsikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *