Varför besvarar folk sån skit?

När jag får kommentarer i stil med ”Hejsan! Händer på valborg då?”/”Hej! Fin blogg!” så markerar jag dem som spam undantagslöst. Även om det är gjort manuellt så tycker jag inte att sådant dravel förtjänar utrymme i mitt kommentarsfält.

Jag vet att många stör sig på sånt här men ändå så ser jag nästan alltid i andras kommentarsfält hur de publicerar dessa kommentarer och till och med tar sig tid att svara på dem. Till och med folk som jag vet ogillar dessa kommentarer gör detta. Varför? Anses det oartigt att inte göra det på något sätt?

Jag kanske har missat nån slags social kodex som råder bland bloggar eftersom jag vägrar publicera sånt blaj, kan det vara så? Eller är det helt enkelt så att folk bara gillar att tro att personen som skrev detta kanske menade det åt just din blogg, och inte skriver samma sak överallt?

5 reaktioner till “Varför besvarar folk sån skit?”

  1. Jag publicerar inte heller sådant, med undantag för om någon kompis frågar hur det är med mig. Annars raderar jag allt sådant där. Man fattar ju att ”Hej! Fin blogg!” är något som kopierats & skickats till en mängd andra människor, och även om det mot all förmodan inte skulle vara så eller att de faktiskt tycker bloggen är fin, så uppskattar jag en kommentar som berör inlägget betydligt mer.

  2. Hah, jag skiter i allt sånt spam jag med. Raderar och svarar definitivt inte. Det är ju knappast av genuint intresse som man kommenterar på det viset.

  3. Jag hatar såna kommentarer! Speciellt irriterad blir jag av de idioter som uppenbarligen inte kan läsa, eftersom att jag ovanför kommentarsfältet har skrivit att jag inte vill ha såna kommentarer och att de heller inte kommer publiceras.

    Min teori är att folk godkänner såna kommentarer enbart för att de ska se ut som att de är många som kommenterar. Kan inte riktigt annars se varför man skulle ja kvar dom.

    Dock så godkände jag såna kommentarer i början när jag började blogga. Men då fattade jag inte att det var spam. Det dröjde väl ett par veckor innan jag började inse det, och sen dess skulle jag aldrig drömma om att godkänna en sån kommentar.

    Jag godkänner oftast inte ens svarskommentarer, så länge folk inte har skrivit något som också är relaterat till de inlägget de har postat de i.

  4. Jag raderar sådana kommentarer utan undantag och jag svarar heller inte på dom. Retar ihjäl mig på kommentarer som är uppenbart spam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *