Varför skiljer sig sexarbete från annat kroppsarbete?

Det här med att sexarbete skiljer sig från allt annat kroppsarbete verkar vara något man bara instinktivt ska inse. Jag gör inte det.

Kan nån förklara?

3 reaktioner till “Varför skiljer sig sexarbete från annat kroppsarbete?”

  1. Jag tycker bara att sex inte har att göra med arbete överhuvudtaget. Att sex är något man väljer att ha med en person pga. attraktion eller kärlek och att det blir smutsigt och olustigt när man blandar in pengar i bilden, när den intima delen av sin person blir öppen för vem som helst så länge de kan betala. Att det är ett yrke där man löper större risk än i andra yrken att skadas fysiskt och psykiskt. Eftersom jag känner så, har jag väldigt svårt att förstå att andra kan välja att sälja sex. Det är därför jag utgår från att det inte är något som man (i regel) gör frivilligt. Sen är det klart att det är min subjektiva åsikt och att det kanske finns människor som kan ha det som arbete och ändå fungera normalt och må bra. Men jag har väldigt svårt att se det, för det är tabu och kränkande på så många plan.

  2. Det har med inställning att göra. Blir man programmerad att sex har med kärlek och det är fult och smutsigt annars så blir det svårt. Jag brukar undra över hur 90-tals klassikern Pretty Woman kan vara en fjortisfavorit. Kanske är folk mer ok med prostitution än vad man tror? Bara ingen får veta dvs.

  3. Tror det har att göra med att många prostituerade råkar illa ut genom sina jobb och om att man inte vill upprätthålla tanken på att en kropp kan köpas… är själv lite kluven i den frågan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *