Vi måste bli av med de rika.

IMG_20140619_122016Läste Metro för ett par dagar sedan om någon som hade ~*levt ut sina drömmar*~ och…. bygget en fiolpool? Och jag kände ba: vi måste bli av med de rika.

Det händer ibland, mycket sällan ska sägas, att jag spatserar omkring i olika rikemanskvarter. Alltså inte typ en vanlig villaförort, även om det såklart också är sjukt privilegierat där, utan på sådana ställen där människor som tjänar kanske… 200 000 kronor i månaden (vet inte riktigt vad de tjänar men tänker mig att det är något i den storleken) bor. På vissa sådana ställen kan en verkligen se hur någon har typ byggt sitt drömhus med olika excentriska grejer. Till exempel: fasaden på huset är ett växthus? Eller huset ser ut som en liten herrgård.

Någon måste sätta stopp för denna galenskap! Det är detta som sker när människor får skitmycket pengar som en konsekvens av att leva i ett djupt ojämlikt samhälle! Istället för att dessa pengar går till något relevant så byggs fiolpoolar. Ska vi verkligen ha det på det här viset?

11 reaktioner till “Vi måste bli av med de rika.”

 1. Tänkte precis på samma sak när jag läste om violpoolen. Och hörde liksom diskussionen bakom om att någon ville ”unna” sig den där galenskapen och att jag bara är avundsjuk när jag inte tycker att någon förtjänar så mycket pengar…blir så trött.

  1. Håller med, det är helt sinnessjukt, tänk så mycket bättre alla kunde ha det om det inte var möjligt att tjäna sinnessjukt mycket pengar på att utnyttja andra? (de kanske inte gör det direkt men indirekt så är det fanimej inte deras eget blod svett och tårar)

 2. Så fort dessa pengar spenderas skapar de jobb och arbeten. Det är konsumenterna som driver samhällsutvecklingen. Och vi jobbar hårt för våra pengar oavsett vad vi gör med dem.

  1. Fast ett av de största problemen med människor med sjukt mycket pengar är ju att de INTE spenderar dessa pengar i den takt de borde utan låter tillgångarna växa på börsmarknaden, vilket i sig leder till mer ekonomisk ojämlighet! (Googla på den franske ekonomen Thomas Piketty för en utförligare förklaring). En löjligt formad själförverkligande pool innebär väl förhoppningsvis att de som byggt poolen och de som tillverkad materialet fått betalt. Även om nyttan med poolen för samhället i stort får anses obefintlig.

   Men ja, jag tycker också det är sjukt. Det krävs en särskild sorts syn på sig själv och sin egen rätt om man väljer fiolpoolen när det finns människor i världen som svälter.

 3. Hahaha! Jaa, det enda försvar folk har för rikas konsumtion är typ ”men de äger pengarna, de kan göra vad de vill med dem!” Ja joo, pengar är makt, men samma argument borde ju gälla åt andra hållet? Men nej, är du fattig ska du fan inte lägga några pengar på ”onödigheter” (vadan nu dessa kan vara, äta viss mat, underhålla sitt nikotinberoende, eller kanske allra värst: att LYXA TILL det ibland, med chipspåsar eller något sådant!!)

 4. Det här är verkligen så sant. Den fattiges pengar är tydligen inte dennes egna, någonsin, allting ska godkännas av andra hela tiden och det är värre ju fattigare en är. Det finns väl ingen grupp vars tillhörigheter bevakas så hårt som tiggares/hemlösas till exempel? De kan inte ens ta emot gåvor av andra utan att någon ska komma och ha synpunkter senare och så alla dessa kommenterar som ”jag vill inte att mina pengar ska gå till hens öl.” Liksom, ge inte pengar om du inte vill det, men inse att om du bestämmer dig för att ge, så är det inte dina pengar längre och den nya ägaren måste få göra vad hen vill med dem.

  Och så kan man vända på hela resonemanget en gång till och fråga sig var de här miljonärerna med poolen fått sina pengar ifrån? Förmodligen genom att låta andra jobba för sig och betala dem alldeles för lite. Kanske har de sugit ut välfärden genom att sno åt sig skattemedel som skulle gå till sjuka/äldre/arbetslösa/funktionshindrade som nu måste nöja sig med undermålig hjälp eftersom dessa bidragsfifflare inte vill använda dessa skattemedel till vad de var avsedda för utan istället ta ut dem som personlig vinst investerat i något skatteparadis? På ett eller annat sätt så är det säkert någon annan som har finansierat den där poolen, antingen genom skatter eller exploaterad arbetskraft eller (troligast) någon kombination av detta. Och jag vill inte att mina skattepengar ska gå till någons privata fiolpool. Men DET får man inte säga i det här landet.

  1. Kul att få svar! 🙂 Och näe, en får ICKE ha synpunkter på rikas pengar i det här landet! 😛 Håller med om allt du skriver, det är ju sjukt när till och med tiggare ska granskas?? Just det där att försöka bestämma vad de ska lägga pengarna på också, i vilken annan situation gör en det när en skänker pengar till någon/något? Det räcker liksom inte med att du är på samhällets botten, du ska sparkas på lite till. Läste en kommentar här där det var någon som skrev att är en svag så ska en straffas för det. Liksom, om du är offer för omständigheter eller satt dig själv i en sådan sits att du är ett offer, så har en det ju jävligt jobbigt ändå – men då ska andra människor tala om för dig vad du ska göra med dina pengar eller ditt liv, och det enda du ska göra är att visa tacksamhet??
   Ja, och vi kan ju bara kolla på vården, där folk skor sig på andra och inte alls låter vinsterna gå till att förbättra för andra människor utan bara roffar åt sig av vinsten. DET är helt ok tydligen?? Då snackas det inte om vad som är bra att göra av sina pengar? Rika är untouchable!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *