Vilken press det måste vara.

Gud vad bra att kronprinsessan är gravid! Folkfest fan!

Så himla skönt att det gick till slut känner jag, för hon var ju lite till åren. Och tänk om hon till exempel hade hunnit bli oförmögen att skaffa barn! Hemska tanke. Hon hade kanske behövt adoptera.

Herregud vilken otrolig press det måste vara för Victoria. Först att hitta en partner eftersom ingen annan får gifta sig innan henne, sen att bli gravid eftersom ingen annan får bli det innan henne, och slutsligen att avla ett perfekt barn som är värdigt som tronarvinge. Tänk om barnet blir cp-skadat, tänk om det blir fruktansvärt fult eller intersexuellt. Hemska tanke!

7 reaktioner till “Vilken press det måste vara.”

  1. Många gapar just nu om downs syndrom, missbildning och gud vet allt. Men, man bör nog slå det ur hågen ganska omgående för fatta vilken ultraljudsbevakning det här fostret kommer att få. Vid minsta misstanke om någonting galet och onormalt kommer ju det att tas bort. För att sedan mörkas naturligtvis. Det kanske kommer att heta missfall eller vad som helst. Det där med läggning är ju emellertid svårare att utröna ur fostervattnet. Förövrigt så är det vansinne att börja jubla, och för den sakens skull ens gå ut med det, när det bara är 8 veckor gammalt. Jävligt mycket kan hända i denna kritiska ålder.

  2. Även om man kan hitta olika tillstånd under graviditeten och göra selektiv abort, kan det ju hända saker efter att barnet fötts, som i fallet med den japanske Taishokejsaren (regerade 1912–26), som uppges ha fått hjärnhinneinflammation som liten, varefter han fungerade dåligt mentalt hela livet och hölls borta från offentligheten så mycket som möjligt under sin regeringstid.

  3. Åh, jag önskar så att det inte blir ett cis-barn. Inte för att jag önskar någon något ont (som om det skulle ligga något ont i att inte falla innanför alla normativa gränser för vad ”normal” är), utan bara för att det skulle belysa det absurda i att ärva ett jobb och en titel på det där viset.

    1. Framförallt skulle det belysa det absurda i fördomar mot ickecispersoner.

  4. Låter säkert elakt, men fan vad jag hoppas att barnet blir skitfult (det har iofs inte de bästa generna), rå-korkat och lite lätt handikappat så där. Sen att det blir värsta bråkstaken som vänder upp och ner på hela kungahuset. DÅ kan jag börja jubla!

  5. Aftonbladets huvudrubrik ”Vi är jätteglada”……… jaha? Som alla andra blivande föräldrar då. Palla att det var ett TOLVSIDORS-UPPSLAG i tidningen? Typ: de här nyhetsbyråerna världen om har omnämnt beskedet i sin rapportering.

    Seriöst, trodde inte detta var så himla spektakulärt 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *