Vill ha mer kvalitet.

En sak jag tycker är lite skum är detta: alla tjatar om att man ska ha mycket fina foton i sin blogg om den ska bli stor.

Om man kollar på alla storbloggare så har de visserligen mycket foton, men fina? Det är ju verkligen så att bildmaterialet överlag är sjukt kefft. Bilder på chipsskålar tagna ur konstiga vinklar, ofta skeva och suddiga.

Jag vet att mina bilder knappast är fantastiska alla gånger men de är skarpa och raka och ofta komponerade på ett sätt som är någorlunda behagligt för ögat. Det tog inte lång tid att lära sig att ta en hyfsad bild. Det är liksom inte svårt att lära sig att hålla kameran rakt.

Jag har också svårt att se att detta skulle handla om estetiska preferenser, jag har svårt att se varför någon skulle finna dessa bilder attraktiva.

Om man nu driver en av Sveriges största bloggar, varför lägger man inte lite mer energi på det? Varför satsar man inte på lite kvalitet i sitt bildmaterial?

5 reaktioner till “Vill ha mer kvalitet.”

  1. håller med ovanstående.

    under tiden man håller på att bygga upp sin blogg är det nog viktigare att fotona är snygga, när man väl har 20.000 läser i veckan så räcker det med just nu-bilder i stil med ”här sitter jag just nu och dricker en kopp kaffe”. inlägget ligger ju inte kvar sålänge och blir snabbt old news eftersom samma personer tittar in flera gånger per dag och eftersöker hellre uppdatering än en rak horisont med välkomponerade nyanser.

  2. alltså, en stor blogg behöver inte ha någon slags kvalitet alls. Kolla på Kenza. Hon skriver tråkiga, hjärndöda inlägg och tar inte särskilt konstnärliga foton. Hennes blogg är stor eftersom hon är snygg. Kissie har ungefär samma kvalitet på sin blogg och är stor eftersom hon en gång i tiden härmade Blondinbella fast var värre och mer provocerande.

    Sen så finns det ju de som Underbaraclara och Niotillfem som tar asbra bilder, vilket jag tror har bidragit till deras succé.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *