Fanny Åström

Kom i kontakt med ditt inre hat

Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny

Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.

Följ mig på Bloglovin!

bloglovin

Topp tre manliga förtrycksmetoder.

Här är mina topp tre manliga förtrycksmetoder! Fyll gärna på listan!
förtryck

  1. Ickerespons. Att helt enkelt bara inte svara på tilltal, demonstrativt kolla ut genom fönstret när någon (förslagsvis ens flickvän) försöker prata med en. Eller den mer sofistikerade metoden; låtsas att en svarar och tar in men egentligen inte göra det! Praktisera med förhoppning om att personen ifråga ska ge upp sina envetna försök till kommunikation och bara acceptera en som en är, i sin fulla prakt. Om hon inte gör detta så blir han kanske sårad; varför vill hon så gärna förändra honom?kollautgenomfönstervillinteprataOfta tvingar detta kvinnan att ha överdrivna känslomässiga rekationer, att bli så kallat hysterisk, för att få någon slags rekation från mannen. När hon blir hysterisk så kan han istället avfärda henne på grund av det; hon kan helt enkelt inte vinna. Han kanske lyssnar, men han anser sig inte förpliktigad att ta till sig eftersom hon, enligt honom, har överreagerat. Att detta kan vara en konsekvens av att han inte ger henne något gensvar slår honom såklart inte, i hans värld är han en ensam planet som svävar fritt, som inte påverkar andra i sin omgivning utan som bara flyter omkring.
    lyssnarbaraomhysterisk
  2. Försummelse. Att helt enkelt inte anstränga sig så mycket, eller alls, för att få saker och ting att fungera mellan sig och sin partner eller vän. Speciellt i relationers slutskede gör män detta; de struntar i att göra slut, för det orkar de inte. Istället låter de allting sakta rinna ut i sanden till de blir dumpade eller tills det fungerar så dåligt att de kan skylla allting på kvinnan. Så bekvämt för dem ändå! Att slippa ta ansvar över hur saker och ting utvecklar sig utan bara kuna glida omkring. Önskar vi inte alla att vi kunde leva precis det livet?försummelse
  3. Isolation. Till exempel så kanske en planerar att en ska hänga med sin partner utan att kolla med henne innan eller skuldbelägger henne när hon gör saker med andra, speciellt om hon njuter av det. Detta är första steget i den så kallade normaliseringsprocessen, för dig som vill avancera i ditt förtryck, men bara isolation står sig bra för sig själv. Detta kallas ofta ”kärlek” eftersom det anses gulligt och charmigt att mannen vill kontrollera sin partner. Det ses som ett ömhetsbevis att han vill ha henne för sig själv, att han utöver mild känslomässig utpressning för att få sin vilja igenom och så vidare.isolerapgakärlek

Varför når en inte fram?

IMG_20150930_185114Deta med att nå fram och komma in, är det inte vad vi alla vill egentligen (älskar att uttala mig om Den Mänskliga Naturen)? Och varför är det så förbannat svårt att göra det? Jag tänker att relationer ofta bygger på distans snarare än närhet, män försöker understryka olikheten med den de säger sig älska, för det är skamfullt för dem att likna kvinnor och för att upprätthålla isärhållandet logik (det vill säga den första av patriarkatets två logiker, den andra är underordnande. Tror detta är Hirdman). I Det kallas kärlek framkommer att kvinnor i mycket högre grad lyfter fram det gemensamma, medan männen lyfter fram olikheterna. Tycker de olika i någon fråga så menar hon att de har samma grundvärderingar och så vidare.

Syftet med detta är väl att upprätthålla makten, jag tänker att närhet och kärlek är samma sak och att kärlek och makt, och därmed närhet och makt, därför utesluter varandra ömsesidigt. De kan inte existera samtidigt i samma relation. För mannen att förstå kvinnan är dels en ansträngning, men det utesluter också möjligheten att fortsätta köra över henne. En kan inte fortsätta kränka den en en gång har förstått på djupet.

Att aldrig kunna erkänna ett misstag.

skuldenTyvärr har jag så många tydliga minnen av just detta när män gör fel men bara inte kan medge det för sig själva eller någon annan. Istället för att be om ursäkt och få det hela överstökat ganska smidigt för alla inblandade så går de omkring och vägrar erkänna att de gjort fel. Jag tycker det är extra illa när barn utsätts för detta, eftersom en barn är än mer beroende av andras omdöme och då speciellt deras föräldrars, och ändå tror jag tyvärr att just barn ofta drabbas eftersom föräldrar och i synnerhet pappor är mycket dåliga på att sänka garden inför sina barn. De vill upprätthålla illusionen om sitt vuxenskap genom att alltid få rätt, kosta vad det kosta vill! Just detta bevisar ju att en inte alls är vuxen; att inte kunna acceptera sina misstag är ett mycket omoget drag, speciellt att inte kunna acceptera dem inför någon som är försvarslös inför en själv. Vad är en egentligen rädd för i en sådana situation? Vad skulle barnet kunna göra när en erkänner att en har fel? Det är ju inte som att en kan skadas.

Numera är jag ju vuxen och har inte relationer med män, och därför är jag sällan med om detta nuförtiden, vilket är skönt.

Psykologiforskaren Valerie Jean Solanas har skrivit mycket bra om detta i SCUM:

Och Daddy kan, till skillnad från modern, aldrig ge efter för sina barn, eftersom han till varje pris måste behålla vanföreställningen om sin beslutsamhet, om att alltid ha rätt, om kraft och styrka. Att aldrig få sin vilja igenom leder till en brist på självförtroende när det gäller att hantera världen och till ett passivt accepterande av sakernas tillstånd. Modern älskar sina barn även om hon ibland blir arg; ilska blåser hastigt bort och den utesluter inte kärlek och grundläggande respekt. Då Daddy är känslomässigt störd älskar han inte sina barn; han uppskattar dem – om de är »duktiga«, vilket betyder att de är trevliga, »respektfulla«, lydiga, tysta, undergivna, och inte tenderar att hemfalla åt opassande känslodemonstrationer, vilket är väldigt upprörande för Daddy’s lättstörda manliga nervsystem. Med andra ord om de är passiva grönsaker. Om de inte är »duktiga« blir han inte arg – inte om han är en modern, »civiliserad« far (det gammalmodiga, gormande grottdjuret är att föredra eftersom han är så löjlig att han lätt han föraktas) – han uttrycker snarare ogillande, ett tillstånd som till skillnad från ilska inte går över utan utesluter grundläggande respekt och lämnar barnet med en livslång besatthet av att bli bekräftad och en känsla av att vara värdelös. Resultatet blir rädsla för självständiga tankar, eftersom dessa leder till okonventionella, icke-accepterade åsikter och livsstilar.

Just detta att aldrig få sin vilja igenom är så signifikant i mitt och många andra kvinnors liv. Vi har aldrig fått testa våra idéer och åsikter, vi har bara fått acceptera verkligenheten som den framstår för oss från första stund. Detta skapar såklart en stor osäkerhet hos oss.

Allt detta för att mannen är för besatt av sin ”heder” för att kunna erkänna ett misstag! Det är verkligen förjävligt.

Är det inte lustigt hur gärna prostitutionsliberaler ändå använder ordet ”hora” i nedsättande bemärkelse?

Läste att mannen med extremt intensivt intellekt, Alexander Bard, försvarar att han kallad Gudrun Schyman för ”hora”.
horabardÄr det inte lustigt hur gärna prostitutionsliberaler ändå använder ordet ”hora” i nedsättande bemärkelse? Det verkar vara typ det smutsigaste Bard kan komma på att säga, så därför säger han det.

Visserligen försöker han förklara det med att det inte är prostituerade som är horor, men det är såklart så att ordet ”hora” har fått sin laddning på grund av tusentals år av förtryck och misogyni. När en säger ”hora” är det inte politiker en tänker, utan en kvinna (ja, specifikt kvinna, inte Alexander bard som påstår sig ha rätt att uttala sig eftersom han sålt sex typ en gång) som säljer sex för pengar. Det är därför ordet chockerar och det vet såklart Bard, även om han gärna låtsas vara dum i huvudet.

Själv använder jag inte ordet ”hora” i någon annan situation än när jag talar om prostitution och typ hora/madonna-dikotomin. Vissa tycker att det är för mycket även där, jag vet inte om jag håller med. Klart är att den som använder ordet i negativ bemärkelse stödjer sig på tusentals år av kvinnoförtryck och då specifikt förtryck mot prostituerade.

Ge mig pengar!

Arkiv