Agenda.

Kollade på agenda där de intervjuade Fredrik Reinfeldt nyss. Det känns nästan lite sensationellt att statsministern liksom framträder offentligt och svarar på kritiska frågor, det känns som något folk liksom bänkar sig för. Den som inte pallar kolla på skiten kan läsa referat här.

En grej som var lite lustig var att Reinfeldt hänvisade till att 40-talisterna snart kommer gå i pension som en lösning på arbetslösheten. Detta sägs alltså av samma man som tyckte att det var en bra grej att folk ska jobba till 75. Oavsett hans tidigare visioner så är det en beklämmande lösning på arbetslöshetsproblemet, ty samhällsekonomin blir ju knappast bättre av att folk som går i pension ersätts av människor som lyfter mindre i lön samtidigt som de ”tar” mer pengar i pension än vad ungdomarna skulle tagit i form av socialbidrag, aktivitetsersättning eller vad det nu är som är ”inne” att ge till prekariatet nuförtiden. Dessutom så är det väl ändå ganska välkänt att en person som går i pension inte alltid så enkelt ersätts på en yrkespost.

Det är inte regeringens förtjänst att 40-talisterna går i pension, det skulle ha skett ändå och troligtvis med samma resultat på arbetsmarknaden. Det intressanta är att se vilka resultat arbetslinjen har lett fram till inte vilka förändringar som sker automatiskt. Tycker att det är tråkigt att Reinfeldt vägrar svara på frågor om sin politik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *