Borgerlig självbild.

Alltså, detta är fantastiskt. Den moderata riksdagsledamoten Abrahamsson har skrivit detta om att Schibbye och Persson fått komma hem idag.

Mediefokus i dag har i stället handlat om Etiopiens frigivning av de fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson. Två marxister som avskyr regeringen Reinfeldt är på väg hem, och regeringen Reinfeldt hyllar deras mod, det är så vi borgerligt sinnade fungerar.

Alltså… ”Det är så vi borgerligt sinnade fungerar”. Fan vad soft det verkar vara att vara borgerlig med den där jävla självbilden. Kontentan: ”vi borgerlig är så jävla filantropiska som till och med kan erkänna att någon som inte delar våra åsikter eller gillar oss är modiga när de med risk för sitt eget liv reser in i ett annat land för att avslöja missförhållanden”. Förväntas en bli imponerad av denna borgerliga storsinthet?

Jag försöker fundera på en situation där jag skulle anse att en person var mindre modig när hen riskerat sitt liv för att avslöja missförhållanden bara för att hen hade en annan politisk uppfattning än jag en det är fan omöjligt.

16 reaktioner till “Borgerlig självbild.”

 1. Det är lite som folk som vill ha en klapp på ryggen för att de inte har något emot hbtq-personer. Inte jätteansträngande att bara undvika att göra något som en inte bör göra från första början.

 2. Det är ju redan populärt att förespråka att lägga ut vård till välgörenheter. Kanske ska medborgerliga rättigheter också vara en fråga om välgörenhet?

 3. Hm, nu läste jag inte texten utan bara citatet men spontant kan jag känna att många borgliga, även om de är borgliga kan hänge sig åt hyllningar åt vänstern för att det i vänstern finns en idealism på vissa plan där det i borgerligheten finns pragmatism och egoism. Att de ofta beundrar idealismen som ide även om de tycker det är dumt och verklighets-frånvänt. Eller så fungerade i vart fall jag när jag var höger.
  //före detta högerliberal, nu mera socialist.

 4. sen håller jag också med auuus. Alltså att respektera andra ska man väl inte ha credd för, det ska väl vara lägst satta nivån på hur man ska bemöta andra människor.

 5. Det är ju lite ironiskt att Schibbey och Persson blev frisläppta på grund av det diplomatiska arbete som Carl Bildt har lett, med tanke på att de åkte dit för att hitta bevis för att Carl Bildt varit inblandat i kriminella handlingar där under sin tid i Lundin Oil.

 6. Nu är ju Etiopiens regim en som svensk borgerlighet inte hyser några som helst sympatier för – och det gör väl knappast någon annan heller, för den delen. Då är det enkelt att vara generös, om man säger. Men vänta nu, det finns faktiskt en del som är hyfsat ogina. Jajamensan – Uppsalacenterns stolpskott nummer ett slår till igen! Och vilka härligt pajiga läsarkommentarer, sen.

  http://www.unt.se/uppsala/hanna-i-blasvader-om-svenskarna-1854669.aspx

  1. Nja, har hört om den. Var det inte ngt med att det är tur att vi lever i ett land där man får säga vad man vill?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *