Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Har Centern något att säga till om?

Jag fattar inte den här diskussionen kring sänkta ingångslöner som Centren hoppat på. Det är väl ändå facket och arbetsköparna som förhandlar fram lönenivåerna, det är väl inte upp till politikerna att bestämma? Eller?

Alltså detta rör sig ju om lönerna i den offentliga sektorn så därför är det väl delvis ett politiskt beslut, men det är väl ändå inte så att statliga företag kan köra över facket genom att man bara bestämmer det. Det Centren säger i sitt förslag är alltså att man ska ta upp förhandlingar med facket om att sänka ingångslönerna. Det är som att ett företag säger att de ska ta upp förhandlingen med sina anställda om att sänka lönerna.

Något sådant kan ju givetvis fungera om de anställda känner lojalitet gentemot företaget och deras syfte med att sänka ingångslönerna alternativt inte ser någon annan utväg på finansiella problem som finns men tillåt mig tvivla på att den genomsnittliga offentliganställda i Sverige känner så inför Centern.

Är det något jag missar i allt detta, något som gör att Centern har mer att säga till om än vilket företag som helst i fråga om sina anställdas löner?

2 kommentarer till Har Centern något att säga till om?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv