Inte på min bakgård.

Ni får inte tolka detta som någon slags argumentation emot höga hus, ty det är fan bara korkat att inte tillåta höga byggen. Däremot undrar jag verkligen hur många av de som svarat på denna enkät som skulle vara bekväma med att det byggdes högt i deras närhet. Min erfarenhet säger att de flesta är okej med höga byggnader, bara det inte är på deras bakgård. Ärligt talat så fattar jag inte relevansen i vad folk tycker om hur höga husen är. Faktum är att vi har bostadsbrist, vi måste alltså bygga mer. I en sådan situation har man en massa olika val, typ att exploatera grönområden, bygga längre uti förorterna och så vidare. Hur man än gör så kommer någon att ha något emot det. Men då får man väl fråga sig vad som är viktigast; att folk inte blir kränkta av höga byggnader eller att folk har någonstans att bo. Ganska enkelt val tycker jag.

2 reaktioner till “Inte på min bakgård.”

  1. Här där jag bor har det varit mycket tjafs om arenan vid globen, men det är ju iofs mer motiverat. Boende behöver vi verkligen!

    Sen kan man ju inte alltid fortsätta bygga och prioritera bort andra saker, så länge det finns folk som vill flytta till en stad. Då skulle vi ju inte ha några grönområden över huvud taget. Med tanke på vilket tryck det är på naturområdena i Stockholm så kan man ju faktiskt argumentera för att det är en del av infrastrukturen och av många människors behov hälsomässigt osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *