Sänk priserna om ni vill stimulera resande.

Priset på sms-biljetterna ska tydligen höjas ytterligare, och det nya priset för en resa mellan centralen och Upplands Väsby ska bli 54 kronor. Detta är en resa som tar drygt 30 minuter, för den som undrar. Det är himla mycket pengar för den sträckan.

Från SL är det sedan flera år en medveten strategi att höja priset på enkelbiljetterna för att fler resenärer ska välja månadskort.

–Får man en överströmning till periodkort, så är det precis vad vi eftersträvar. Vi vill ju att så många som möjligt åker på periodkort både för att det stimulerar till fler resor, och också för att det underlättar snabbheten i trafiken, säger Björn Holmberg, stabschef på SL.

Från Sl är det en medveten strategi att höja priset på precis alla biljetter, så ingen åker kollektivt. För kollektivtrafiken lär ju bli sjukt smidig om den är avfolkad.

Jag vet ett asbra sätt att få fler att köpa periodkort: sänk det jävla priset. Det är vansinnigt dyrt nu. Det är lustigt nog ett bra sätt för att ”stimulera resande” också. Ett dåligt sätt att stimulera resande är att lägga stört mycket pengar på att bygga ”trygghetsspärrar” istället för att investera i själva kollektivtrafiken eller sänka priset.

Sl verkar inte bry sig om sina resenärer alls, vilket är trist. Synd om det ska bli ett överklassnöje att åka tåg.

2 reaktioner till “Sänk priserna om ni vill stimulera resande.”

  1. Undrar om de fattat att man kanske inte har råd alls med månadskortet oavsett förköpsremsor och sms-biljetter är mycket eller lite billigare, eller dyrare när man slår det på ett ut. Undrar om de fattat att det inte bara handlar om att man TYCKER att det är för dyrt utan att det faktiskt ÄR för dyrt för ens ekonomi, och att man bara hamnar i en jävligt knepig situation om sms-biljetter och remsor höjs för mycket. De kan ju glömma att jag kommer att köpa månadskort oavsett, och om remsan blir för dyr… well, då plankar jag. Skyll er själva.

  2. Med tanke på att det kostar 40kr med SMS-biljett att åka till Uppsala från Upplands Väsby är 54kr till Väsby från Stockolm C ett skämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *