Sd ökar, och jag förstår varför.

Tydligen så har Sd nu återigen fått ett lyft, som sägs ha att göra med Åkessons prestation i partiledardebatten i Agenda. Ärligt talat så kan jag säga att jag verkligen verkligen begriper varför det är så. Han skötte sig helt otroligt bra, tyvärr, och kom helt in i rollen som kritiker utan att behöva stå tills vars för sin egen politik, helt enkelt eftersom ingen frågade honom, av vad jag såg i alla fall.

Jag kan ärligt talat inte skylla någon som röstar på Sd. Jag förstår varför man gör det, även om jag inte skulle göra det själv. Jag skulle såklart vara gladare om människor valde att vända sin frustration mot klassklyftorna och organiserade sig emot dem, men jag förstår varför Sd förefaller vara ett vettigt alternativ i mångas ögon.

Alltså, jag gillar inte Sd men jag kan känna mig lite matt på all Sd-panik. Jag tänker att om övriga partier i riksdagen har vettiga värderingar kring invandring så kommer det inte att ske något. Nu har de ju tyvärr inte det, men det är deras smygrasism och deras ovilja att ta ansvar över situationen och politiken som jag ser som det verkligt alarmerande i situationen.

9 reaktioner till “Sd ökar, och jag förstår varför.”

  1. Att köra med strategin ”Alla som röstar på Sd är dumma i huvudet!” är iaf inte nått som fungerar. Den har ju testats ett bra tag nu utan positivt resultat för Sd-motståndarna. Istället är det viktigt att lyssna på folk och varför de vill rösta på Sd, för att sedan kunna visa varför det inte är det bästa alternativet för att komma fram till den förändring folk vill ha.

    1. Ja, lite så. Känns inte särskilt framgångsrikt. De flesta som röstar på sd har nog ett perspektiv på sig själv som förtryckta och nedtystade redan som det är.

  2. ”det är deras smygrasism och deras ovilja att ta ansvar över situationen och politiken som jag ser som det verkligt alarmerande i situationen.”

    Det er muligvis mig, der er bag om dansen her… Men hvis SD er åbne omkring deres racisme, og de øvrige partier (visse af, formoder jeg) er mere indirekte med deres racisme… Hvori adskiller dette sig så så meget, at du her kommer til den modsatte konklusion ift dit kvindeforagt-indlæg?

    1. Jag ser det absolut som ett problem att främlingsfientliga stämningar ökat, vilket ju har varit vad som föranlett Sd:s inträde i riksdagen. Däremot ser jag inte Sd:s riksdagsnärvaro i sig som den stora problematiken, om du förstår vad jag menar?

  3. Jo, jeg forstår bestemt din pointe og er også enig (selvom jeg kan synes at det er et demokratisk problem at ”ignorere” et parti, med mindre man er meget bevidst om at gøre det på en måde, der ikke dæmoniserer det partis vælgere og tager deres bekymringer alvorligt). Det var bare en interessant parallel, synes jeg, fordi samfundet jo netop er gået i den modsatte retning af åben kvindeforagt og bliver mere og mere ligestillet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *