Tyck som ni vill, men förstå att det finns folk som tänker annorlunda.

I Belgien är hasch för personligt innehav lagligt. Gränsen går vid fem gram, en mängd som kanske skulle kunna jämföras med en box vin om man ser till ruseffekt. Det är ganska vanligt att man känner lukten när man går på stan eller att man ser folk sitta och mecka upp i parken.

Detta gör en del svenska väldigt upprörda och framförallt förvånade. Hur kan det vara lagligt att röka hasch? Det övergår liksom deras förstånd att det ens går.

Jag har full förståelse för att människor är emot legalisering av cannabis, vad som däremot fascinerar mig är att folk har så låg förståelse för att man har det olika i olika länder. Sverige är väldigt restriktivt när det kommer till droger. Det kan man tycka är bra eller dåligt, men man måste kunna förstå att vi är restriktiva och att man kan se på det på ett annat sätt än vad man gör i Sverige.

För det är helt okej att ha en åsikt och att tycka att någon annan har fel, men att inte kunna begripa att folk tänker annorlunda och ens överväga om det kan finnas skäl till det är bara inskränkt.

4 reaktioner till “Tyck som ni vill, men förstå att det finns folk som tänker annorlunda.”

 1. Fast sen så lever vi i Sverige där varenda kotte beter sig och tänker som om vi levde i något helt annat århundrade så det är inte förvånande att det finns folk som inte förstår att andra kan ha tankegångar som inte överensstämmer med ens egna.

  1. Sverige är ju knappast efterblivet utvecklingsmässigt. Dock att det är ganska moralistiskt.

   1. Om man ser till världen i stort är ju Sverige inte så efterblivet – dock på vissa håll, solklart. Men jag upplever att vi fortfarande är fast i en mental medeltid, att den inte är över än. Vi tror i alla tider att vi lever i en modern värld men fuck no, inte än. Jag menar inte att en modern värld behöver vara perfekt – men definitivt mer än såhär. Det är därför jag tycker det är så komiskt då människor förvånas över någonting & utbrister att vi lever ju på tvåtusentalet nu! Lite ’Hahaha, vad gulligt, du trodde vi var upplysta’ 😀

    Problemet för min del är inte ATT vi är restriktiva utan VARFÖR vi är det. Cannabisförbudet är en vidrig politik från start till – önskvärt – slut.

 2. Det är förmodligen för att vi (som är äldre iaf) i skolan har fått lära oss att hasch/maja är inkörsporten till tyngre droger, att alkohol är ok att bruka (trots allt elände det ställer till), och att allt annat är osant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *