Detta är inte provokativt.

Detta som Johanna Sjödin skrev om Centerstudenters utvikningskampanj tycker jag var bra. Gör man en bildkampanj som har som syfte att visa att man får vara sig själv så känns det som ett väldigt tamt försök. Kampanjen präglas ju av en extremt normativ syn på män och kvinnor. Kvinnorna har likadana ”sexiga” underkläder som täcker magen, männen har vanliga kalsonger. Det är över huvud taget inget normutmanande i det utan känns bara som en ovanligt lam ursäkt till att försöka sälja in sin politik med sex.

Det sägs att kampanjen inte är sexistisk eftersom ”ingen part sätts i underläge”. Det må vara sant, men det är så jävla tröttsamt när folk kastar av sig kläderna i något lamt försök att visa en poäng och det bara blir pannkaka av det hela. Den här typen av avkläddhet är över huvud taget inte kontroversiell eller provokativ, vi ser den varje dag ingnuggat i våra ansikten på reklampelare, i tidningar och så vidare.

Syftet är att visa att ingen behöver skämmas oavsett vad hen har på sig eller ser ut. Det är väl ett bra budskap, men hur man får fram det genom att dressa upp sig i normativa kläder, mejka sig och troligen även bli retuscherad övergår mitt förstånd.

4 reaktioner till “Detta är inte provokativt.”

  1. Dom tycker det är nytänkande? Vilket land bor dom i? Saudiarabien? Det finns inget nytänkande med något som liknar vilken trist heterosexuell gymnasieungdoms-ploj som helst.

  2. Förutom att bilden är skitful, så är den ju inte ett dugg nytänkande och den visar knappast att folk får se ut hur de vill eftersom en ser så himla lite av personernas kroppar- speciellt då kvinnornas, som är instängda i underkläder. Stereotypt sexiga sådana, dessutom, vilket bara förstärker tanken om att enda poängen med den här kampanjen är att locka väljare genom att anspela på sex. Dessutom tycker jag att flera ger upp miner som ofta används för att locka med sexanspelningar, för att utstråla kåtma. Vet dock inte om det var tanken med dessa miner eller om det bara var ”så det blev”, men det är fortfarande väldigt trist.

    1. Är ju ganska uppenbart att detta ska vara sexuellt tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *