20 år.

Grattis till mig! Dagen till ära har jag både rakat benen och tvättat håret (jag gör inte det så ofta nuförtiden). Orkade dock inte raka fittan också.

26 reaktioner till “20 år.”

  1. Nej =(. Men det är ju så förbannat tråkigt att raka fittan, speciellt när man struntat i det ett tag och inte ens kan ta ett halv drag med hyveln utan att den hårar igen totalt.

 1. Och JA JAG VET, nu kommer vissa skriva ”men jag tycker det är äckligt med hår!!” och ”jag rakar fittan för jag tycker det är snyggt!!” men fatta att ni inte skulle tänka och tycka så om det inte fanns någon hype kring att kvinnor ska vara hårlösa (förutom på huvudet där de ”ska” ha ett jävla svall.)

  Just sayin

  1. Jag rakar iofs för att jag tycker att det drar obehagligt i fitthåret när det blir för långt. Det var absolut inte därför jag började, men det är därför jag gör det nu. Dock rakar jag inte hela fittan.

   Tycker dock generellt att folk kan ha vilka fittfrisyrer de vill, däremot är det ju trist när naturliga saker ses som äckliga.

   1. Håller med dig om detta, Fanny. Det är bajsigt att folk tror att hårigt är onaturligt och slätt är naturligt, men rakandet i sig är inte bajsigt och jag tycker det känns ganska trist att anta att alla bara slavar under normen, samt att liksom skratta åt de som gör vad normen säger att man ska. Vad tjänar man på det, egentligen? Klart det finns de som inte vågar avvika från normen av rädsla för att bli dömda, klart det finns de som känner press- men alla fungerar inte så. Och de som redan följer en norm p.g.a. just nämnda orsaker mår nog inte bättre av att bli skrattade åt.

    Norm eller inte norm, huvudsaken är att man gör det man trivs med. Vare sig att följa normen eller avvika från den bör vara fel. Själv rakar jag mig lite här och där. I perioder rakar jag fittan, i perioder gör jag inte det. Det beror på hur jag känner. För det mesta föredrar jag att känna slät hud, utan hår, förutom just vid fittan där jag vill ha i alla fall lite hår. Men kring hålet och vid klittan är det en fördel om det är slätt eftersom jag gillar att bli slickad. Jag vill inte ha hår i munnen när jag suger kuk och min pojkvän vill inte ha det i munnen när han slickar fitta. Fullt förståeligt.

    Till Sofia har jag en fråga: hade du verkligen sminkat dig om det inte funnits någon norm på att tjejer ska vara sminkade? Är det inte lite skrattretande att du har smink på nästan alla dina bilder? jag menar, jag pallar bara sminka mig max en gång i månaden, så då är det ju lite skrattretande att andra gör det oftare bara för det är norm… palla bry sig liksom..

    Jaja, hur som helst: GRATTIS FANNY!!!

    1. När det gäller min fittfrisyr så känner jag att det är min (och möjligtvis mig partners) ensak. Jag känner mig inte tvungen att raka fittan för att leva upp till ngt, men jag gör det ibland för att det är najs.

      1. Det är sant. Jag blev ju verkligen inte upprörd över din kommentar, däremot tänker jag inte anpassa min fittfrisyr efter någon annan än mig själv och min partner.

       1. Gud nej, det tycker jag inte någon ska göra. Däremot tycker jag det är en viktig diskussion då många tjejer rakar sig fastän de får utslag, det tar tid, de skär sig, får svamp, blir aldrig nöjda med stubben, ångest av naturligt hår, etc, bara för att de tror att man ”ska” raka sig. Därför är det lite roligt att uttrycka sig något radikalt om ämnet, för får man reaktioner och debatt.

        1. Jag håller med om att det är problematiskt. Just kring fittrakning har jag personligen aldrig känt ett tvång, däremot kring armhålorna och benen.

        2. Man bör absolut prata mer om rakning, ja, eftersom det faktiskt finns vissa som känner press att göra det och som får hudproblem av det för att de rakar ”fel”. Att snacka om hur lurade folk är eller att det är skrattretande tror jag dock inte leder till mycket gott.

 2. Grattis Fanny! Tänka sig vad en lär sig av att läsa (kommentarerna i) din blogg – jag är både nykterist och väldigt ointresserad och blev därför lite konfunderad när folk skrev ”nu kan du gå på systemet!!!1”. Tänkte att det väl ändå är när en är 21 men tji fick jag, är inte det i vissa delstater i USA? Nu känner jag mig väldigt oallmänbildad. Upplys mig, någon!

  Och när det nu blev så mycket tal om fittor tänkte jag passa på att länka till min senaste besatthet: http://fittforfight.wordpress.com/. Ah. En kan bli kär för mindre.

  1. Det stämmer att vissa delstater i USA har 21årsgräns. Jag tror dessutom att den gäller för krogen också. För mig är det ingen stor grej att kunna köpa på systemet, jag har haft så lätt att skaffa alkohol ändå att det inte spelar ngn roll.

   Fittbloggen ligger faktiskt redan på min bloglovin. Men tack för tipset i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *