Adel.

Via Viktor Barth-kron så kom jag in på denna underbara artikel om hur företaget nannyakuten rekryterar sin personal. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska känna obehag eller bara tycka att det är roligt.

Förutom det uppenbara, att de gör andningsövningar och beskriver kundkretsen som karaktärerna i solsidan, så tycker jag att beskrivningen av kundernas klasstillhörighet är kul.

Övre medelklass, överklass – och adel. De flesta ligger kring övre medelklass. Av den enkla anledningen att de är de enda som har råd.

”Adel”, liksom. Ungefär som om adel vore en tydligt definierad grupp i samhället idag. Det som spelar roll är väl ändå hur mycket pengar man har. Det finns väl inget särskilt barnvaktsavdrag man bara har tillgång till om man är adel?

12 reaktioner till “Adel.”

  1. Höhö, den var rolig.

    Men slutet då: ”Om det är något speciellt som tjejen har eller är. Är hon kolsvart, då skriver jag: ”ursprungligen från Somalia”. Så att det inte blir att man öppnar dörren och så: oj! Det är ett sätt att faktiskt säga det som det är.” Ja vad skriver hon då om tjejen är kolsvart men ursprungligen från Sverige, kan man ju undra.

    1. Då skriver hon väl att föräldrarna är från somalia antar jag. Men allvarligt talat så tror jag inte hon anställer ngn som är svart. Bruden verkar ju ha tappat konceptet helt.

  2. Underbart, strålande, lysande! Jag vet inte vad jag gillar mer – faktumet att en reporter tog med sig bandspelaren – eller Nannyakutens krav på hållning och att man ska se ut som hon i Solsidan.

  3. Ogifta kvinnor av adlig släkt kan däremot få bidrag från nån stiftelse/fond eller vad det nu är. Har en kompis vars mamma puschade för att hon skulle söka det, men hon avböjde bestämt.

      1. Det lär väl vara riddarhuset? Du som är adel borde verkligen söka stipendum där, de har säkert ngt för utlandsboende, speciellt om det är i England som ju fan är adelns förlovade land. Riddarhuset ska ha ganska feta stipendier, speciellt för unga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *