Saker som stör mig idag.

 1. Folk som ska vara lite sådär charmigt ointellektuella. Trist att inte ens ha försökt läsa en bok tycker jag. Ungefär som att inte kunna laga mat.
 2. Alla jävla ”retorikexperter” som alltid ska uttala sig om allt som har med politik att göra. Kan folk inte diskutera politiska förslag istället för hur de framställs?
 3. Tjafset om att vänstern numera minsann vill hjälpa till i Libyen fast man inte ville det i Irak. Ursäkta mig, men är det inte en jävla skillnad på att gå in med en hjälpande hand i ett land där upproret redan är i full gång och på att på eget bevåg dra igång ett sådant? I fallet Irak var det dessutom ganska uppenbart från första början vad det rörde sig om, olja och makt.

7 reaktioner till “Saker som stör mig idag.”

  1. Förvisso. Men jag skulle inte skryta om mitt ovetande i en intervju, det är väl det som är skillnaden.

 1. Har inte heller fattat den där mentaliteten/jargongen/vad man nu ska kalla det, om att vara obrydd &/eller okunnig. Alltså visst, de här människorna är säkert bra på ett antal andra saker, precis som Sofia skriver. Men det förtar inte det faktum att det verkar som om många nästan tycker det är lite coolt att inte ha kunskap om saker eller bry sig om t.e.x. politik. Har stött på flera sådana som säger att politik är helt oviktigt, att de är sååå obrydda & att böcker är för töntar. Detta är vuxna människor vi snackar om & jag finner det ytterst beklämmande att de har denna i det närmaste nedlåtande attityd kring kunskap, insikt & diskussion. För de tre sakerna är ju sådant som i allra högsta grad utvecklar samhället.

  Jag fattar faktiskt inte riktigt hur man INTE kan vilja hänga med i sin tid & bidra till utveckling. Jag tycker t.ex. det är ganska tråkigt att läsa nyheterna (läsandet som är tråkigt + jobbigt), men gör det ändå just för att jag vill hänga med i min tid. På samma sätt läser jag böcker & artiklar för att vinna kunskap om olika saker. Om jag ändå inte gjorde allt detta skulle jag i alla fall inte få för mig att skryta om saken.

  Den här attityden stöter jag på när det gäller saker som kost & hälsa också, och jag tycker det är lika beklämmande där. Folk som tycks skryta om hur lite grönsaker de äter & hur lite de bryr sig om sin kondition, sina värden & sin hälsa i allmänt. För mig är det nästan avtändande med människor som inte alls verkar bry sig. Jag skulle t.ex. inte dumpa min pojkvän bara för att han gick upp jättemycket i vikt som ett resultat av dålig livsstil, men om han inte verkade bry sig ett jota om att han faktiskt HADE kass livsstil & kunde tjäna på att gå ner några kilo, då skulle jag bli sjukt avtänd.

  Antar att allt kommer ner till evolutionistiska grejer. Folk som tar hand om sin kropp dåligt riskerar att drabbas av sjukdomar eller dö i förtid & de kanske man inte, rent undermedvetet, vill fortplanta sig med. Och folk som inte bryr sig om lärande kommer troligen inte att föra samhället framåt. De vill man helst inte omge sig med.

  1. ”Jag fattar faktiskt inte riktigt hur man INTE kan vilja hänga med i sin tid & bidra till utveckling.” Det förstår jag. Skulle jag inte vara journaliststudent skulle jag nog inte kolla på nyheterna eller läsa tidningen varje dag. Det är bara så jävla deprimerande. Skönare att stänga in sig i ens egna värld och läsa fiktion istället.

 2. Det kanske inte är skryt. Folk som fnissar att de aldrig läst en bok eller inte kan laga mat kanske tycker det är komiskt att vi lever i en tid då man faktiskt kan klara sig med att köpa take away och kolla på tv för information och nöje istället.

  1. Det kanske var så han såg på det ja. Jag har dock stött på folk som passar mer in på min beskrivning ganska ofta i mina dar.

  2. Klart det inte behöver vara skryt & jag hoppas att du förstod att jag inte menade att exakt alla som säger sådana här saker är skrytsamma, MEN jag har stött på många människor som tycker det är häftigt att inte bry sig. Som gör det till en grej, en attityd, sitt trade mark liksom.

   Och nej, det kanske inte är så uppmuntrande att hänga med i tiden & bidra till utveckling, men om alla bara stängde sina ögon & öron skulle vi inte komma någonstans. Och då skulle det bli ännu mer deprimerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *