Äganderätt.

Ibland blir jag så trött på mänskligheten (eller ja, typ hela tiden). Alltså, jag ska inte komma och säga något om jakt i sig för jag äter själv kött då och då, och tycker väl överlag att det är ett vettigare sätt att skaffa fram det på än djurhållning som den ser ut idag. Däremot så undrar jag hur en är funtad när en berättigar det hela med att älgarna har ätit av ens skog. Som om hen hade haft mer rätt till skogen än älgarna i någon egentlig mening. Som om det vore ekvivalent att äta av ”någons skog” och att döda. Oavsett så är det ett jävligt märkligt perspektiv på äganderätt vissa har.

9 reaktioner till “Äganderätt.”

  1. Haha, vilken kul attityd! Så roligt att tidningen bestämde sig för att skriva ner och trycka den tanken, som om det vore något som världen vore bättre med i tryck.

  2. Haha sjukt knäppt argument. Men tycker ändå det visar på nåt större – människans äckliga tro på sig själva som herrar över jorden, att vi har rätt till att göra vad som helst (skövla bort all regnskog typ) för att kunna konsumera onödiga grejer. Tycker nog att dom flesta har just det märkliga perspektivet på äganderätt tyvärr…

    1. Nå, det lär ju knappast vara fallet. Plus att jorden de växer ur fortfarande inte är ngt hen skapat själv.

  3. Mja, jag är nog lite kluven. Det är rätt mycket jobb att ha hand om skog. Plantering, avverkning, slyrensning osv. Fast jo, nog är hans tankar lite skumma. Mer naturligt att se det som ett kretslopp, han borde se Pocahontas eller något.

    1. Fast om man nu prompt måste äga skog får man faktiskt tänka lite längre och fatta att det finns djur som kommer gå omkring där. Människor har rätt att plocka svampar i skogar som är ägs av någon. Får ägaren skjuta människorna då? Allt kommer hela tiden tillbaka till att människor ser djur som något mindre värt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *