All heder åt Stieg.

Jag har faktiskt tagit mig för att lyssna på Luftslottet som sprängdes på ljudbok. Tyvärr lyssnar jag på den sista delen först, vilket egentligen är skitdumt, men det var den enda som fanns på biblioteket. Lägligt nog kom samtidigt kungen och drottningens anklagelser mot denna formidabla bokserie.

Att själva historien är lögn och förbannad dikt är det väl ingen som tvivlar på. Om det hade varit sant att säpo ägnat sig åt rättsövergrepp av Lisbet Sallander-dignitet på svenska medborgare hade det ju varit en skandal utan like som knappast begränsats till en skönlitterär triologi.

Men Stieg Larsson gör några enligt mig mycket trevliga ställningstaganden i sina böcker. Bland annat så kommer det mitt i boken upp ett långt utlägg om varför det är förbannat viktigt att ha en konstitutionsdomstol, alltså en domstol där man kan ställa staten inför rätta utan omsvep. Att vi inte har det i Sverige är inget annat än synd och skam. Han kritiserar även andra systemfel också men detta är nog det mest anmärkningsvärda.

Stieg Larssons historia må vara påhittad men han kommer med fullt rimlig kritik av det svenska rättssystemet som jag tycker är värd all heder. Så jag tycker att kungen och Silvia ska hålla käften och se att även i Sverige så behöver saker och ting förbättras.

6 reaktioner till “All heder åt Stieg.”

 1. Det här hör till det absolut mest korkade och onyanserade som jag läst av dig. Stor oavsiktlig humor, dock. 🙂

  Du kunde möjligen även ha nämnt att alla män (utom det taskigt förklädda alter egot Blomkvist) genomgående är onda och perversa, samtidigt som de är etniskt svenska. Det är uteslutande rena skitböcker som den sinnessjuke jävla kommunistfanatikern krystat fram.

  Folkförrädaren och STASI-muppen Larsson ältade monomant de myter som konstruerats och reproducerats av systemet i årtionden. Han saknas inte av någon sund människa. Vad sägs förresten om att i stället tillsätta en jävla ”konstitutionsdomstol”, vars enda syfte skulle kunna vara att t.ex. ställa EXPO inför rätta? Det har du förstås inte tänkt på. 😀

  1. Ja, men det är ju för att ni män ÄR så. Sådan är verkligheten baskaffad och det är hög tid för dig att inse att feminsimen måste rycka upp det onda med roten. Hoho.

   1. Jasså du sätter den sidan till nu? Smisk på bakdelen är enda botemedlet, som jag har konstaterat tidigare.

    1. Jag tycker bara att du bör inse att mansaporna inte har någon framtid i samhället och att ni gör bäst i att utplåna er själva från jordens yta innan ni går under i ett inferno av rök och eld. Stieg Larsson är en duktig pojke som redan insett detta. Seså, ta dig samman nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *