All jävla reklam.

Idag har jag sett Bilar 2 med min lillasyster. Den var faktiskt underhållande och lagom lång, strax under två timmar. Jag hatar när den typen av film är längre än två timmar, det brukar innebära att den är otight mest.

Filmen klarade givetvis inte bechdeltestet, men vilken film gör det egentligen (tipsa gärna)?

En sak som däremot stör mig sinnessjukt mycket med att gå på bio är det faktum att de ägnar en jävla kvart (om inte mer?) åt reklam efter filmens utlovade starttid. Med tanke på att man kommer in i salongen tio till fem minuter innan filmens starttid för det mesta så blir det helt sinnessjukt mycket reklam.

Nu kommer det säkert komma någon idiot här och ba: ”men de tjänar ju pengar på reklamen”. Det fattar jag också, men jag tycker att det är ganska fräckt att sätta en starttid som man sedan inte håller sig till. Jag har betalat för att se filmen och dessutom ansträngt mig för att komma i tid för den och då tycker jag att en hel kvarts reklam är att överdriva.

Nänänä. Typisk anledning till att jag inte går på bio så ofta.

14 reaktioner till “All jävla reklam.”

  1. Du får gärna droppa fler. Det är i alla fall mycket mer ovanligt än det borde vara. Och även filmer som klarar tester kan vara sjukt misogyna.

 1. Tror att Scott Pilgrim vs The World klarar testet, The Runaways, Final Destination 3, detta var svårt.. Martyrs.
  Allt jag kunde komma på nu, men måste kvinnorna i filmen prata med varandra? Eller räcker det med att det finns många kvinnor med namn men att dom inte pratar med varandra?

  1. En kul grej är att riktigt sexistiska highschoolfilmer typ alltid passerar det pga brudar som pratar om väskor/bröst.

 2. Kul att du nämner det här med reklam innan bion. Det är nämligen så att eftersom jag alltid kommer tio-femton minuter sent hela tiden så ringde jag SF och hörde om de kunde ändra starttiden till när reklamen började. De är sjukt sköna där på SF!

 3. Själv blir jag överjävligt positiv till reklam sekunden den visas i en biosalong. Jag älskar det där lite absurda i att ett hundratal personer jag inte alls känner sitter runt omkring mig och skrattar åt samma halvtaskiga skämt samtidigt. Kollektivt mys liksom. Kan inte motstå’t.

 4. Hairspray, Kill Bill, Death Proof, Thelma & Louise, Fucking Åmål, Ghost World.

  Tarantino är visserligen sexist ut i fingersetsarna, men han gör ändå förjävla fina kvinnliga karaktärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *