Alla hemska saker som kan hända.

Jag minns när jag trodde att jag hade HIV för något år sedan. Fan vad hemskt det var.

Det värsta var att jag läste på massa om sjukdomar i samma veva och fick nys om hepatit. Inte för att jag inte visste att det fanns innan, men jag visste inte att det var obotligt och kunde vara så jobbigt att leva med.

Och detta är fan skitjobbigt: oralsex kan leda till muncancer. Jag som alltid brukar tänka att det är lugnt med just oralsex (om man inte har herpes eller så, men det märks ju liksom) och så är det inte det! Sjukt jobbigt. Sen tänker jag på mitt ömma tandkött och alla svårläkta sår som bryter ut ibland. Det ska tydligen vara ett av symptomen.

Nu kommer jag tänka på detta varje gång jag har sex i framtiden. Hatar att sex måste vara potentiellt farligt. Hatar att jag måste vara så jävla fånig och nojig.

11 reaktioner till “Alla hemska saker som kan hända.”

 1. När jag var i högstadieåldern florerade ett uttryck som löd ”AIDS botar bögar”. Man kan nu tycka precis vad man vill om den saken, men oavsett vilket, så har detta råa idiom bäring på just denna moderna problematik. Givetvis kan man enligt somliga hänvisa till bibeln, fast det går också för sig att peka på det enkla faktum att vi människor, liksom allt annat levande, är organismer med ett evolutionärt ursprung. Livets mening kanske helt enkelt inte är att knulla runt och snuska till det med precis vem/vad, när, hur, och var som helst, så fort detta faller en in. Hur svårt detta än sedan kan vara för många att hacka i sig.

  1. Jag knullar knappast runt. Jag har en fast relation sedan två år men tycker fortfarande illa om att behöva oroa mig.

 2. Den statistik som redovisas i artikeln är missvisande. Rubriken handlar om ökning av ”muncancer” och i artikeln pratas om en ”sjufaldig ökning sedan 1970”. I den nedanstående faktarutan sägs sedan att det är en sjukdom som drabbar ca 1000 svenskar årligen. Om vi tittar i cancerstatistiken hos Sos, kan vi lätt konstatera att uppåt 1000 svenskar årligen drabbas av någon form av cancer i läpp, mun eller svalg och att incidensen i denna grupp definitivt inte har sjudubblats sedan 1970. Däremot har det skett en ökning av cancer i mellansvalget (t.ex. tonsillerna), som står för en minoritet av dessa fall, men kanske är den typ som har starkast koppling till de här sexuellt överförbara virusinfektionerna.

 3. Skulle säga att det är väldigt liten risk att få HIV i Sverige.

  Sedan angående muncancer: Tro inte på sådan här forskning som kommer från USA och publiceras i Aftonbladet. Det kan finnas religiösa skäl till den forskningen och den kan vara kraftigt vinklad. Detsamma gäller artikeln, den kan vara överdriven eller sakna viktig information för att få fram ett chockerande budskap.

  ”Muncancer drabbar cirka 1000 svenskar årligen, men det ifnns olika former av muncancer.” – Inte så många. Och eftersom det finns olika sorter är en hel del av dessa rökare och snusare.

  Oroa dig för något annat tycker jag! 😉
  Kram.

 4. Det är farligt att leva – man kan ju dö!

  tror inte det är något att oroa sig över. Annars är det kondom på. Men hur kul är det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *