Använd inte feminismen för att rättfärdiga era unkna rasistiska värderingar.

Herregud vad trött jag blir på folk som ska berätta om hur dåligt islam är. Alltså, jag har aldrig försvarat Islam som religion och jag kommer inte göra det heller. Lika lite som jag försvarar kristendom eller judendom. Religion ställer till en massa problem i världen, jag vet om den saken.

Jag tycker inte att någon ska ha speciella rättigheter på grund av sin religion. Jag tycker inte att man ska acceptera våld bara för att det är religiöst betingat. Jag tycker inte att omskärelse är okej och jag tycker inte att tvång är okej.

Men när man säger att man vill få bort kvinnoförtrycket ur en religion genom ett förbud mot slöjor så undrar jag om man egentligen är så intresserad av de kvinnor som förtrycks. Är det någon som på allvar tror att kvinnor som tvingas bära slöja på något vis får det bättre genom att det förbjuds? Det handlar snarare mer om att det finns en företeelse man ogillar, som känns främmande, som man letar skäl för att förbjuda. Och då drar man till med den där om kvinnoförtryck för att det är ju så himla viktigt att kvinnor inte förtrycks. Det handlar om att ge sin rasism en aura av pk, att försvara sina unkna fördomar med feministisk retorik.

Dessutom bär många slöja av egen vilja. Det är klart att de har blivit uppfostrade till att bära slöja av sin kultur, men när det kommer dit är det fortfarande deras val och de kan avstå. Vi skulle väl inte säga att vi var tvingade att ha höga klackar bara för att vi har levt i ett samhälle som ständigt uppmuntrar det.

Nej, men man vill göra något för dessa kvinnor så måste man jobba annorlunda. Kanske driva mer riktad kvinnojoursverkssamhet? Men om vi bara förbjuder slöja rakt av så kommer det enda som händer att vara att dessa personer får sin frihet än mer kringskuren, och om man ska söka skaffa legitimitet för detta ur ett feministiskt perspektiv så kan jag väl sådär på rak arm säga att feminism måste handla om vilken frihet dessa kvinnor i slutänden faktiskt har, inte om att spackla kosmetika över ett problem som är så otroligt mycket djupare än att det går att få bort genom att förbjuda ett jävla klädesplagg.

3 reaktioner till “Använd inte feminismen för att rättfärdiga era unkna rasistiska värderingar.”

    1. Att det är utlöst av religion. T.ex. om man har slöja för att man är medlem av en religion där det anses nödvändigt/bra så är det religiöst betingat,

  1. Hehe, känner igen det där mycket väl. Så fort islam kommer på tal bryr dom sig såå mycket om kvinnors rättigheter, att vi måste kämpa mot kvinnoförtrycket. Men om det är en helt vanlig tisdag hemma i Sverige pratar dom gärna om att legalisera prostitution och tycker att det är bäst om kvinnan är hemma med barnen. Äckliga människor.

    Brukar även jämföra det lite med hur det är i fängelser, att pedofiler och våldtäktsmän ofta blir trackade där. Att det inte är för att andra fångar brukar vara några direkta förespråkare för jämställdhet eller bryr sig överdrivet mycket om kvinnors och barns rättigheter, utan att det anses FEGT att ge sig på en KVINNA eller ett litet barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *