Att ”bara” vilja ligga.

Ofta när jag diskuterar mina relationer med diverse snubbar så får jag höra att dessa personer ”bara vill ligga” med mig. Jag är så förbannat trött på det.

För det första så antar man att jag inte är tillräckligt duktig på att avläsa människor för att fatta när det enbart finns ett sexuellt intresse, något som jag tycker brukar vara ganska uppenbart. För det andra så antar man att jag inte är intressant på andra sätt än för att jag har en fitta. Det kan ju måhända vara så att en person har ett romantiskt intresse i mig eller har en attraktion till mig, men att ”bara vilja knulla” är i min erfarenhet ganska ovanligt.

Men framförallt så sprider det en bild av killar som kreatur som genomlider diverse oönskade sociala situationer enbart på grund av deras otygelbara vilja till sexuellt umgänge. Ingen kille är väl så kåt att han umgås med en person han ogillar bara för att få sticka in kuken någonstans. Det verkar otroligt korkat och onödigt tycker jag.

Sedan att någon vill ligga, det är en annan sak. Jag vill också ligga och gör det gärna med personer jag uppskattar även personlighetsmässigt. Eller snarare; jag gör det inte alls med personer jag inte uppskattar, sexet blir sällan bra då. Men det är liksom inte något ”bara” med det.

8 reaktioner till “Att ”bara” vilja ligga.”

 1. Kommer att tänka på den där ”friend zone”-grejen, uppfattningen att alla killar som har tjejkompisar egentligen ”bara vill ligga” med dem. Visst, det finns säkert folk som vill ligga med sina kompisar (jag har till exempel haft killkompisar som jag velat ligga med, och blivit s.k. ”friend zonad” med denna vokabulär, så jo, det finns faktiskt killar som inte vill ligga med sina tjejkompisar), men det är ju inte det _enda syftet_ med att vara vänner. Man måste ju kunna vara vänner även om det skulle finnas en sexuell spänning från ena eller andra hållet, och vänskapen är ju fortfarande äkta ändå.

 2. Om man ska vara duktig på att ’läsa av’ folk så får man gå väldigt hårt på fördomar, för man kan signalera att man vill någonting mer även om så inte är fallet. Jag har i princip bara haft KK-relationer (intimare än bara knulla dock) så jag har varit med om missförstånd från alla håll & kanter för att folk läser av fel.. Är jag kär? Är han kär? Jävla soppa då folk ska förlita sig till att läsa av.

  Sedan finns det väl en hel del tjejer som bara vill ligga också? & inte skulle jag tolka varken det ena eller det andra könet som kreatur utan kontroll över sexdriften för att dessa bara vill doppas eller doppa någon. Ibland finns den sexuella attraktionen utan intresse för personen.

  Korkat, why? Den som vill knulla men inte ha gott umgänge får knulla men inte gott umgänge = får vad denne vill ha. Det är korkat för att du inte tycker det låter trevligt?

  1. Om det är så att man bara knullar när man ses så absolut, men det jag talar om här är när alla ömhetsintygelser etc avvisas som viljan att ligga. Verkar dumt att ljuga om umgås en massa med en person man saknar intresse i bara för att man vill ligga tycker jag.

 3. Umgås med någon man alls inte gillar för att få ligga tror jag inte att speciellt många gör. Svårt att tala för folk som annars inte upplever att de får något, de som inte känner att de har så många valmöjligheter. Däremot har det i alla fall i mitt liv ömsom lett till att jag umgåtts lite tätare med kvinnor som jag nog annars inte skulle ha gjort det med. Folk som är helt OK, men där just förekomsten av sex blivit den faktor som väger över och gjort att ett tätare umgänget totalt sett blivit intressant och värt ”besväret”.

 4. Där du har skrivit semikolon ska det egentligen vara kolon. Man kan tänka sig att man sätter in ordet ”ty” varhelst man skriver semikolon och fungerar det så har man gjort rätt, men fungerar det inte ska det vara kolon.

  Ska man förklara det hela lite mer djupgående används semikolon mellan två meningar som båda kan stå på egen hand (”eller snarare” är ju inte en komplett mening) och som innehållsmässigt hör ihop. Kolon däremot används vid bland annat exemplifieringar och uppräkningar, men det visste du nog redan.

  Brukar egentligen inte rätta folk gällande sådant här nuförtiden, men i ett av dina senaste inlägg sa du att du inte hade något emot att bli rättad, så då körde jag på. Tack förresten för att jag får ta del av alla dina välskrivna texter varje dag! 🙂 Det uppskattas, ska du veta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *