Att vara för fri abort är inte samma sak som att vara för abort.

När det gäller abortmotstånd finns det en uppfattning som jag ser som den absolut allra värsta. Nämligen att människor som är för fri abort är för abort.

Jag är för fri abort för att jag tycker att man ska få bestämma över sin egen kropp och för att jag inser hur otroligt problematiskt det skulle bli om abort förbjöds, samtidigt som jag inte ser att abort utgör ett stort problem idag. Alltså av principiella och pragmatiska skäl. Av samma anledning anser jag att folk ska få äta godis, även om det är onyttigt.

Däremot är det såklart jättebra om aborterna hålls till ett minimum och folk istället skyddar sig på andra sätt. Detta anser jag inte för att en abort dödar ett potentiellt liv, för det struntar jag faktiskt i. Däremot är abort ett ingrepp som kan vara smärtsamt att gå igenom och som dessutom innebär vissa risker.

Så det är klart som fan att jag skulle vilja ha ner antalet aborter till noll. Men inte lika mycket som jag vill ha ner antalet oönskade barn till noll. Och framförallt vill jag att aborterna ska försvinna för att de inte längre finns ett behov av dem, inte motverka dem bara för sakens skull.

3 reaktioner till “Att vara för fri abort är inte samma sak som att vara för abort.”

  1. Mjo, precis. Abort är ett dåligt preventivmedel och det fattar vi förespråkare för fri abort också, även om anti-abort-folket inte begripit det..

  2. Jag är i många fall för abort. Jag är inte för oönskade graviditeter men när det väl händer att en 13-åring blir på smällen med en kille hon varit ihop med i tre dagar är jag fan för abort.

    1. Ja, men det betyder inte att man är för abort som fenomen, bara att man ser det som den bästa lösningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *