Bara en slump eller skön symbolik?

Lite sent påkommet kanske men den här grejen med att de officiella  ”bröllopssmakerna” är lingon och blåbär, dvs rött och blått, är det nån slags referens till att den fina dvs blåblodiga prinsessan gifter sig med mannen av folket som har vanligt dödligt rött blod? Sen blandar sig allt och det blir en fin lila färg.

Om det vore så undrar jag även: är det totalt smaklöst eller lite gulligt på ett ”verklighetens folk”-sätt.

5 reaktioner till “Bara en slump eller skön symbolik?”

  1. köpte en bröllopschokladask till mina engelska vänner när jag var och hälsade på sist. hade inte läst så noga att det var blåbär och lingonsmak. dom var verkligen inte goda.

  2. Det är nog nationalismens fel, ni vet blåbär & lingon är sådär übersvenskt. Får en att tänka på barrskog & gummistövlar & allemansrätten. Sen så är ju Victoria & Daniel lite trista. Som lingonsylt. Eller blåbärsris.

  3. Vad som är intressant med detta är väl snarare att det är drottningsylt i mazarinerna men att man passar sig väldigt noga för att skriva ordet ”Drottning” för att inte provocera och spekulera i Kungens avlägsna, eventuella närliggande, avgång. Hon är ju inte drottning än och ingen vill väl påpeka att Kungen kommer dö.. eller.. va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *