Var jag handlar mina kläder.

Jag känner mig både  jävligt cool och jävligt töntig nu, men jag tänkte svara på en sk läsarfråga (!!!) som jag får ibland.

Vilka Second Hand-affärer brukar du handla på?

När det gäller kläder så tycker jag om billigt, jag har nog aldrig betalat över 200 för ett par jeans eller något plagg över huvud taget. Jag handlar second hand för att jag tycker det är skoj att leta, för att lätta mitt samvete något och framförallt för att få tag på snygga kläder billigt. Därför har jag svårt för ”nischad” och dyr second hand, såsom beyond retro (även om jag blir helt salig av att gå omkring där och vill ha hela affären) och Judiths, jag tycker dels att det sabbar sporten och dels att det är alldeles för dyrt, ibland är det ju nästan som nypris i affär.

Därför handlar jag fört och främst på Myrorna och stockholms stadsmission. De på söder är sådär tycker jag, de har väl bra utbud men är även de ganska dyra (jag betalar inte 150 spänn för en begagnad h&m-kavaj), även om man kan hitta fina grejer där med, jag föredrar dock att dra ut till de lite större. Stadsmissionen i trekanten är skitbra och asbillig, man måste visserligen leta ett tag men det är en del av charmen tycker jag, Myrorna vid st. eriksplan och också trevlig. Rent generellt så är de större butikerna från välgörenhetsaffärerna billigast och roligast. Dessutom är det bara tanter som handlar där så det är ingen större konkurrens om de fina grejerna.

Allt detta är helt second hand(med undantag för stumpbyxorna), och jag har väl fått betala 400 för rubbet, vilket ändå är ett jävligt schysst pris. Sammetskjolen som många gillade kostade till exempel 20 spänn och var köpt just vid trekanten.

4 reaktioner till “Var jag handlar mina kläder.”

  1. Wow alltså! Ropsten är väl störst av Myrorna. Och som sagt, på söndagar är Hötorget fullt av loppis. Kläder, husgeråd, böcker, allt möjligt. Alldeles nyligen hittade jag Läkarmissionen i Vällingby, har du varit där nån gång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *