Bara för att man är nyfiken så behöver man kanske inte veta allt.

En grej jag tycker är så himla lam är folk som alltid måste fråga och spekulera i andra människors sexualitet. Alltså, jag förstår ju själv varför man tycker att det är intressant men vissa bara måste veta vem som är homo- och bi.

Även om jag kan begripa intresset så tycker jag illa om denna tendens att tycka vara sig berättigad att fråga och framförallt berättigad att få svar. Kan inte folk bara lägga lite band på sig själva och fatta att även om de är jävligt intresserade så är det faktiskt inte riktigt okej att bara, rakt ut ur ingenting, fråga någon om vilket kön hen tänder på.

Och så undrar folk varför folk måste spöka ut sig så på Pride. Jadu, om sexualiteten faktiskt hade tillåtits vara ens privatsak så hade behovet kanske inte varit lika stort. Men nu ska den enbart vara en privatsak om när det passar sig för samhället och samtidigt fritt för alla att gräva i och fråga om de önskar. Den dagen det slutar vara socialt accepterat att fråga en ytlig bekant eller en vilt främmande människa om vilket kön hen tänder på bara för att ”man är nyfiken” så har vi kommit jävligt långt, och vi kommer nog inte vara där än på ett tag.

En kommentar till “Bara för att man är nyfiken så behöver man kanske inte veta allt.”

  1. Idag och alltid har ju sexualitet varit en viktig del i att föra vårat släkte vidare, lite svårt för homosexuella att ”bara” skaffa barn förr i tiden, då även kyrkan styrde våra samhällen. Västvärlden är idag grundat på kyrkans regler. Men det är även viktigt i den primitiva delen av oss att kunna veta vem folk är för att kunna veta vart på ”status-skalan” folk befinner sig, eftersom vi i grund och botten är flockdjur.

    Men det betyder självklart inte att jag tycker folk har rätt att snoka och bedömma folk efter deras sexualitet. Men jag brukar tänka som så vilket underlättar för mig. Vidare jag tycker folk borde reflektera mer över sina handlingar vilket jag tror skulle underlätta i det långa loppet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *