Betala din egen jävla arbetskraft.

Tyra Sjöstedt söker en praktikant till hennes företag style by Tyra. Tydligen så har företaget växt jättemycket och de har ingen praktikant just nu, så de behöver en. Som praktikant får man lön från arbetsförmedlingen som betalas med skattepengar. Alltså: ett privat företag profiterar på en persons arbete men slipper betala lön. Jag tror till och med att företaget FÅR en summa.

Jag tycker praktik kan vara bra i vissa sammanhang. Ibland behöver en specifik person verkligen mer arbetslivserfarenhet, så kan det vara. Ibland kan det vara enda vägen in i en specifik bransch. Men en praktikant ska aldrig aldrig ersätta en eventuell anställd som får sin lön från företaget. Du ska inte kunna strunta i att ansälla någon på vanligt vis eftersom du lika gärna kan få arbetskraften gratis av staten. Det är ju fan i mig stöld av båda arbetskraft och skattepengar att göra så.

Tyra säger att hon vill anställa sin praktikant sen. Jaha, men kan du inte bara anställa människan direkt istället. Om det nu går så jävla bra för din smyckesbutik så kan du väl punga ut med en lön istället för att låta samhället stå för notan.Om det handlar om att du är rädd för att det ska bli svårt att bli av med en som är dålig på grund av LAS så kan jag informera om att det finns något som kallas provanställning.

Eller handlar det om att den som ska jobba hos dig måste visa ”driv” genom att jobba för skitlåg praktikantlön tre månader?

Nej. Om du behöver en ny anställd så ska du banne mig anställa den personen på riktigt också. Och ge personen lön från företaget. Det kan du fan ta och punga ut om du nu är så jävla framgångsrik.

7 reaktioner till “Betala din egen jävla arbetskraft.”

 1. VA? Att arbeta gratis för lilla Tyra S (eller rent av betala avgift till henne också) är väl ett alldeles för stort privilegium för att du ska få ha några synpunkter för det?

  Hon borde fan få för ”praktikant”.

  Jag har redan kommenterat Tyras person hos Hanna F. Väldigt intressanta synpunkter tyckte hon nog att jag hade! 😀

  Jag vidhåller alltså det som jag redan sagt: smisk och dask på rompan är det enda som duger och hjälper när det gäller sådana små varelser. Fräcka småtöser behöver fostras patriarkalt, så enkelt är det. Att jag som skattebetalare skall putta in pengar i hennes lilla tröttsamma fabolus-fashion-bjäfsskitföretag kan du ju föreställa dig själv vad jag anser om, utan att jag behöver beskriva det mer ingående än så.

  Jag är alltså helt enig med dig, Fanny. 🙂

   1. Jag talade alltså för oss båda. 😮

    Jag kan väl alltid ha fel, men med absolut största sannolikhet hyser hon förstås inga som helst skrupler med sådana här saker, när lillan ska etablera sitt eländiga pissiga ”företag” med näbbar och klor. Då helgar förstås alla ändamål medlen, och då duger det givetvis även att pipa och bjäbba om ”fri företagsamhet”, ”liberalism” och ”marknad” och sådant där jävla skit.

    Patriarkal farbrornäve som dansar på stjärten, det är således vad som gäller, som sagt var.
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Gustav_Vasa

 2. Det skulle förövrigt inte förvåna mig ett jävla skit om företagsfanskapet sväller ut i fullständigt kopiöst-grotesk omfattning, varpå hon blir perverst jävla svinrik och kan hålla sig med ett mindre hovstall av något slags metro-sexuella chippendale-fab-killar, som hon kan hålla fängslade i med hjälp av taggiga läderkoppel som hon drar och sliter i som fan. Det må väl bli så då, dock HELST inte med mina sura korvören som understöd. Punkt slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *