Dagens sämsta nyhet.

Dagens sämsta jävla nyhet: systembolaget vill införa extraskatt på lådvin. Jag som alltid dricker lådvin när jag ska supa till. Och det är ingen liten höjning det rör sig om heller.

Sen känner jag ungefär såhär: det har länge upphöjts som något positivt att svenskar har fått mer kontinentala dryckesvanor, dvs dricker mer och bättre vin och mer i samband till måltider än att supa sig redlös. En stor anledning till detta är bag in box-vinerna. Så varför vill man göra dem dyrare? Det kanske leder till en tillbakagång till hederlig sprit.

5 reaktioner till “Dagens sämsta nyhet.”

  1. fan! Det älskade lådvinet! Jag som (skytit/skrutit/skrytt?) om detta underbara bag-in-box för alla österrikare och så har de mage att göra något så oförskämt som att höjja priset! Fast visste du att de har pås-vin nu också? Hehe. Bara påsen lixom. Kanske blir den nya lådan?

  2. Ja men det vore väl förjävligt om vi fick lite mängdrabatt i det här landet, är spriten ”fri” klarar vi ju inte av att hålla oss måttliga någon av oss.
    Skämt åsiodo. Jag har, mot bakgrund av svensk alkoholpolitik, full förståelse varför de vill höja skatten, ja förutom då för att få in en extra slant. Men jag fattar inte varför man från statens håll, angående alkohol, alltid tycker att kollektiv bestraffning är det enda rätta (fast de kanske vill kalla det kollektivt ansvar istället?).

  3. Nar min sambo sag det har sa utbrast han ”det har ar ju inte klokt, skall vi verkligen flytta tillbaka till Sverige?!”.

    Jag har lite samma kansla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *