Debattartikel.

Idag har jag en replik till Wallin ute på nyheter24 för den som vill läsa. Den handlar om att göra karriär som feministisk strategi. Jag skriver bland annat såhär:

Att kvinnor inte ska vara ekonomiskt beroende av män är en viktig feministisk fråga, men lösningen ligger inte i att alla kvinnor individuellt slutar banta och satsar på karriären, utan i att gemensamt ställa krav på bättre löner och villkor inom kvinnodominerade yrken, bättre sociala försäkringssystem, att det inte ska straffa sig ekonomiskt att föda och ta hand om barn och så vidare. Att kvinnor som grupp ska lyfta sig själv genom att slå sig fram i yrkeslivet på egen hand är en idé som sätter väldigt stor press på individen, och som fullständigt lämnar de kvinnor som saknar förutsättningarna därhän.

Läs och sprid gärna!

En kommentar till “Debattartikel.”

  1. ”gemensamt ställa krav på bättre löner och villkor inom kvinnodominerade yrken”

    Det här är en klurig uppgift i vårt samhälle. Under många år gick jag under Kommunals avtal och jag såg gång efter annan hur förbundet sålde ut medlemmarna för den större samhällsnyttan. Dessvärre tror jag att vi kommer se ett än värre förräderi mot vård- och kommunalanställda under nästa mandatperiod när Löfvén måste bevisa sin duglighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *