Demonstrera mot prishöjningen idag.

Varje gång jag drar mitt förbannade access-kort över läsaren som förvånansvärt ofta är trasig (långt mycket oftare än de tidigare läsarna var) och trygghetsspärren öppnas framför mig så påminns jag om vilket otroligt dåligt företag Sl är. De där spärrarna och de nya korten har säkert tillsammans gått loss på ett antal miljarder och det ska såklart dras in genom höja priserna.

För alla människor som fattar någonting om någonting så är det en självklarhet att staten måste bistå med en fungerande infrastruktur som alla kan använda. Jag tycker inte nödvändigtvis att kollektivtrafiken måste vara gratis men jag tycker att 400-500 spänn i månaden kan vara en rimlig summa pengar att betala. För när det kryper upp mot närmare tusenlappen så är det en stor utgift för många. Man ska inte behöva vända på slantarna för att kunna åka till jobbet eller arbetsförmedlingen eller var man nu ska.

Om Sl bara hade kunnat sköta sig som ett riktigt företag och skita i alla dumma onödiga satsningar. Ha öppna spärrlinjer istället och fler kontrollanter på tågen. Jag tror fan att det skulle vara ett effektivare sätt att få bukt på plankningen och i varje fall skulle de slippa lägga pengar på bemannade spärrar dygnet runt och löjliga spärrar. Sen kan det ju vara en ide att köpa in grejer som fungerar.

Jag blir jävligt matt på att mina skattepengar används till totalt orimliga satsningar som inte ens funkar för att få fast plankare. Sedan används dessa ”förbättringar” som en ursäkt till att höja priset. Exakt vem blir glad av detta? Vad är ens syftet mer än att ”rätt ska va rätt”? Jag har faktiskt väldigt svårt att begripa vad detta handlar om, för att förbättra produkten för konsumenterna är ju knappast syftet.

Jag ska i alla fall till plattan och demonstrera emot prishöjningen dag klockan 15. Kom gärna dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *