Den värsta pk-smörja jag läst!

Det här är så förbannat jävla löjligt. Den absolut värsta pk-smörja jag någonsin läst.

Jag har ju då aldrig varit något större fan av Åsa-nisse, men att avvisa filmen för att snubben som ritade serien (?) eventuellt sköt judar är bara så jävla fånigt.

Jag menar inte att förintelsen inte var superduperhemsk, men vad jag vet så finns det inga dolda nazibudskap i Åsa-nisse. Inte fler än det finns kvinnohatarbudskap i Triers film Antichrist i alla fall.

6 reaktioner till “Den värsta pk-smörja jag läst!”

  1. Visst är det lite av en smörja. Vill man kämpa mot rasism, nazism och antisemitism finns det garanterat bättre sätt att göra det på än att klanka ner på Åsa-nissefilmen. Uttrycks det däremot väldigt rasistiska, nazisktiska och antisemitiska åsikter finns det skäl att ifrågasätta filmen.

    1. jag litar nog på Peter Dorsins utsaga här. Åsa-nisse har varit en del av svensk kultur så länge jag levat och och om ingen hittat några nazireferenser än så får man väl antaatt de är obefintliga.

  2. Kan du utveckla hur du menar att det finns kvinnohatarbudskap i Antichrist? Jag såg i alla fall inga sådana. Vet att filmen fått en del skit för det, men jag kan verkligen inte tolka det på det sättet som vissa andra tolkat det.

    1. Har inte sett den så jag vet inte, bara något jag hört. Anledning till att jag skrev det var att jag blandade ihop lars von trier med roy anderson, och sen orkade jag inte ta bort det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *