Det är ni fan skyldiga henne.

Herregud vad trött jag blir på detta moraliserande kring politikers fallskärmar. 140 000, och till råge på allt inom det socialdemokratiska partiet! Där man borde vara solidarisk och som partiledare absolut inte tjäna mer än en genomsnittlig sjuksköterska.

140 000 är ju vad Mona Sahlin lär behöva lägga på terapi det närmaste året, så illa behandlad som hon har blivit. Det är inte mer än rätt att hon blir ersatt. För det första är det ju standard, och för det andra är politik på den nivån ett av de mest krävande yrkena man kan ha. Fatta den bevakning man blir utsatt för! Fatta pressen! Jag skulle fan aldrig vilja ägna mig åt det arbetet.

De människor som blir sparkade från sina topposter har satsat sina liv på politiken. De har säkert arbetet oavlönade i ungdomsförbunden i flera år. Sahlin har väl praktiskt taget arbetet dygnet runt under sig tid som partiordförande. Så låt henne ha sitt avgångsvederlag i fred. Det tycker jag, ärligt talat, att partiet är skyldiga henne.

5 reaktioner till “Det är ni fan skyldiga henne.”

  1. Låt mig säga så här:

    Min pappa var kommunpolitiker. Han var alltid stressad & förra vintern dog han av hjärtinfarkt. Det tycker jag säger ganska mycket om vilken stress det innebär att vara politiker. Och nu var ju han ändå ingen känd politiker, så jag kan mycket väl tänka mig hur oerhört stressigt det måste vara att arbeta som politiker inom toppskiktet.

    För den delen så låter 140 000 inte som någon enorm summa. Hade vi snackat miljoner eller miljarder hade jag kunnat börja ifrågasätta.

    1. Pensionen från staten är ju däremot förjävlig, det tycker jag också. Tur att reglerna har förändrats så att man bara får om man är 50 när man slutat. Men pensionen, eller underhållet, från partiet tycker jag är berättigat. Dessutom löper det bara under ett år. Jag hade också tyckt det var fel om den var livslång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *