Det är problematiskt att män vill profiliera sig som svin, och att företag profiterar på det.

Det här med sexistiska ”skämt” är så jävla lamt. Så otroligt jävla lamt.

Som dessa t-shirts som säljs på topman. Topman är liksom ingen lite turistaffär på drottninggatan. Det är en stor och, som jag förstått det, ganska trendig kedja. Och så har man ett visst ansvar, det tycker jag faktiskt. Det är ju inte som att företaget står och faller på sexistiska t-shirts.

Den första, som jag antar ska lika tjejer vid djur, är ju bara sådär tråkigt höhö-ig att jag inte orkar. Den andra är dock helt enkelt inte okej. Vissa tolkar det som ursäkter för att man brukar våld mot sin flickvän, jag tror väl inte att det var det som var syftet när den ”författades” men det handlar ju uppenbarligen om ursäkter för diverse olika sviniga beteenden (förolämpningar, otrohet etc).

Även om det inte rör sig om direkt våld så är det ytterst problematiskt att killar vill profiliera sig själva som svin. Ungefär som kvinnor som vill profiliera sig som blåsta blondiner. Jag kan inte se humorn i det, ärligt talat. Jag tycker bara att det är osmakligt profiterande på könsroller och dessutom ovanligt tråkig sådan.

10 reaktioner till “Det är problematiskt att män vill profiliera sig som svin, och att företag profiterar på det.”

 1. Men herregud. Nånstans får man ju dra gränsen. Hur kan man tycka att det är ok? De ursäktar väl sig med att det är ”humor” antar jag, men det gör mobbare också.

 2. Roffe håller med
  Är så jävla trött på alla dessa sexistiska skämt eller vad det är, från både män och kvinnor på denna nivå, alltså media, tröjor, tv, musik

  Däremot har jag inget emot lite sexistiska skämt som man kan bemöta om man tar illa upp, vilket ingen gör.

  Vad sa Gud efter att han skapat mannen?
  ”Bättre kan jag”

  Varför döper männen sin penis?
  Dom vill inte styras av en främling

  1. Tyckte den första var rätt lustig eftersom den vänder på det där jävla perspektivet folk har inom kristendomen att Adam var guds avbild och sen kom slampan Eva och ba lura han. Ogillar dock vitsar som bygger på att män ej kan kontrollera sin sexlust, eftersom det är en myt jag inte tycker man ska rekonstruera.

 3. Jag hatar den där misogyna ”humorn” som bara handlar om att sparka neråt. Den ena tröjan är uppenbarligen typiskt dudebro-humor som insinuerar att kvinnor är ”bitches” medan den andra påminner mig om ursäkter som en hör när en kvinna blivit misshandlad.

 4. Fan vad pissed man blir. Då blir det till att aldrig mera handla något på TopShop då. Eller det gör jag ju ändå inte, eftersom jag inte är intresserad av att handla i en butik där det enda som finns i min storlek är skor och hårspännen. Men om jag hade handlat hade jag slutat nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *