Det borde finnas en diagnos för sånt här: ohjälpligt dum i huvudet.

Tar tillbaks det där om veckans nipprigaste. Detta måste vara veckans nipprigaste:

Landskronas förslag till rökpolicy säger att all arbetstid ska vara rökfri. Det innebär att ingen får gå ut och röka på fikarasten, ingen får heller ta ett bloss under utomhusarbete i parkerna. Reglerna innebär till och med att det blir förbjudet att röka i den egna bilen eller i hemmet om man jobbar hemifrån.

Jag känner ba: det var då själva… hur kan man ens föreslå något sådant? Hur kan man tycka att det är rimligt att förbjuda rökning i det egna hemmet vissa tider.

Okej om det sabbar ens prestationer, men då ska man väl kunna sparka folk på grund av att de inte gör sitt jobb. Inte för att de röker. Detta är fullkomligt orimligt och efterblivet. Arbetsköpare kan inte ha så mycket makt över sina anställdas liv. Det går bara inte. Kan ni inte fatta det, alla efterblivna moralister som tar beslut här i världen?

Det värsta är ju att vissa vill utöka det hela till att även gälla snus.

Seriöst. Det är den här typen av idioti som skulle kunna få mig att begå terrordåd. Detta är ren och skär idioti, varken mer eller mindre. Jag tycker att det borde finnas en diagnos för människor som tycker såhär: ohjälpligt dum i huvudet.

6 reaktioner till “Det borde finnas en diagnos för sånt här: ohjälpligt dum i huvudet.”

 1. Vi fick inte röka på vårt (mitt förra) jobb ens om vi rökte kilometer bort från arbetsplatsen. För det kunde lukta. Så det var nolltolerans mot rökning. Ganska idiotiskt tycker jag. Så länge det inte påverkar ens arbetsförmåga, who gives a fuck?

   1. Ica. Så de tyckte att det kunde lukta och att det vore otrevligt för kunderna. Men alltså, det luktar inte så jävla mycket när folk röker, tycker jag, såvida de inte är kedjerökare.

    1. Så länge personen ej röker i arbetskläderna samt tvättar händerna borde det vara okej. Inte en chans att det luktar då.

 2. det där är bara jävligt bananas.

  men ang förbud mot rökning på jobbet i sina arbetskläder förstår jag fullt ut. cigglukt är fan det värsta jag vet! det luktar även fast man rökte flera km bort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *