9 reaktioner till “Det här med ”starka kvinnor”.”

  1. Man kan ju alltid berömma ngn pga att hen har hanterat en svår situation på ett bra sätt men inte bar pga att hen har varit i en svår situation. Det är inget beundransvärt i sig. Förståelse dock är det ju inget fel med.

   1. Är helt med på det här. Ensamståendemammanglorian är bland den värsta och när någon försöker trä den över mitt huvud blir jag bara förbannad.

   2. Fast är det inte det personer menar när de snackar om starka kvinnor? Eller starka personer överhuvudtaget. Som jag förstått det är det i alla fall personer som gått igenom mycket, men hanterat det på ett bra sätt och kämpat sig uppåt som man syftar på.

    1. Det finns väl personer som talar på det sättet, men jag upplever att det brukar finnas en ganska stor del exotisering av lidandet i det hela.

 1. Men hvilke slags uretfærdigheder synes du da, at vi forsømmer at diskutere, hvordan man kan rette op på? Som jeg ser det, bliver det meste diskuteret: alkoholisme, seksuel udnyttelse af børn, hvordan mindsker vi fattigdommen, hvordan øger vi sundheden, hvordan sikrer vi bedre integration, osv, osv. Jeg ser ingen tendens til, at man automatisk tænker ”mennesker, der har det svært = stærke mennesker”. Og hvis vi diskuterer specifikke mennesker, der har klaret svære omstændigheder godt og konstruktivt, synes jeg bestemt, at de fortjener ros.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *