Det spelar väl ingen roll att även kvinnor är antifeminister.

Ibland undrar jag om det är så att manliga antifeminister tar sig kvinnliga internetnamn när det kommenterar för att på något vis föra i ”bevis” att antifeminism minsann inte bara är män som vill behålla sin maktposition i samhället eller så. Eller så förväntar de sig kanske att jag ska vara mer öppen för deras åsikter för att de presenterar dem under kvinnlig namn, vad vet jag.

Det är i alla fall inte helt ovanligt att någon triumfatoriskt påpekar existensen av antifeministiska kvinnor och försöker vinkla detta som något slags bevis mot feminismens giltighet. Poängen lär vara att feminismen är så fruktansvärt stollig att inte ens de som tjänar på den håller med, eller något.

Jag undrar i mitt stilla sinne hur dessa personer ställer sig till att det finns gott om manliga feminister? Kanske är de bara hjärntvättade av genusmaffian eller något.

Nåja. För mig spelar det ingen roll om den som motarbetar mig är en kvinna eller en man. Givetvis kan det finnas kvinnor som inte är feminister, på samma sätt som det kan finnas invandrare som är engagerade i Sd, men det gör det inte mindre till en kamp för kvinnors rättigheter. Det fanns säkert kvinnor som motsatte sig kvinnlig rösträtt när det begav sig, det gjorde det knappast mindre till en kvinnosaksfråga.

Överlag är det så jävla fånigt när någon kommer och ba: majoriteten av Sveriges befolkning håller inte med dig. Jag tror såhär: majoriteten av Sveriges befolkning har inte någon åsikt rörande feminism. Och sen tycker jag inte att ”majoritetens” åsikt spelar sådär skitstor roll för mig, i fråga om hur jag utformar mina åsikter. Det är väl ärligt talat bara idioter som resonerar så?

3 reaktioner till “Det spelar väl ingen roll att även kvinnor är antifeminister.”

  1. Eftersom vi män som argumenterar emot feminismen så många gånger bemöts som om våra åsikter inte spelar roll eftersom vi så uppenbart bara argumenterar i egen sak så spelar kvinnor som står upp emot feminismen all roll i världen.

    Titta tex på genusvetarens kommentar i denna artikeln: ”De negativa reaktioner den får (feminismen) är också en bekräftelse på att det finns en ojämn maktfördelning i samhället”. (sid 2 http://np.netpublicator.com/netpublication/n03030659). Hon försvarar alltså feminismen från kritik genom att argumentet att kritiken är ett bevis på att feminismen har rätt. Smart, då behöver hon inte bemöta sakfrågor.

    Denna typ av argumentation stöter vi män som inte tyst accepterar feminismen på hela tiden. Att bemöta vad vi säger blir det inte tal om eftersom vi ju endast vill försvara vår makt och därmed bevisar feminismens utgångspunkt bara genom att vi protesterar. Och just därför blir det så viktigt när vältaliga kvinnor tar bladet från mun och säger emot eftersom de inte kan bemötas på detta sätt.

    1. Det är ju såklart ett helt orimligt resonemang och inget jag någonsin skulle använda själv. Däremot spelar det mig ingen roll att det även finns kvinnliga antifeminister, jag tror nämligen inte att manssamhället är en stor medveten sammansvärjning av alla män för att få fördelar i samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *