Drömmar.

På sista tiden har jag börjat utforma en plan för mitt liv. Jag vet liksom vad jag vill nu. Jag vill ta minst en kandidat i statsvetenskap med inriktning kriminologi (jag hoppas det går). Sen vill jag utforska sambanden mellan kriminalitet, synen på kriminalitet och samhället. Alltså, det är ju inte sådär jättespecifikt men jag tänker på sambanden mellan jämlikhet och kriminalitet och också samband mellan synen på kriminalitet och kriminaliteten som faktiskt finns, hur detta används och skapas i det politiska samtalet och så vidare. Jag skulle tycka det var så otroligt intressant.

Det känns häftigt att ha en ide om var jag vill komma och vad jag vill göra som verkligen utgår från en lust inför och ett intresse för något, inte från tankar om status och samhällets förväntningar. Och att dessutom känna att här skulle jag kanske kunna bidra med något. Men samtidigt känns det läskigt att ha något slags långsiktigt, övergripande mål. Det är så mycket som kan gå fel på vägen.

8 reaktioner till “Drömmar.”

  1. yay! och ja, mycket kan hända på vägen, du kanske ändrar dig för att andra områden verkar intressanta, eller så hittar du helt rätt från början. oavsett blir det nog hur bra som helst. jag har utvecklats sjukt mycket under min studieperiod, och det verkar som att du är en person som kommer att trivas med att studera. så grattis till beslutet om vart allt skall börja!

  2. jag kan tänka mig att du skulle bli en sån himla bra forskare. sen tycker jag att du ska skita i statsvetenskap och gå direkt på internationella relationer istället. åh, liksom med ditt intellekt, stanna inte på nationell nivå. jag veeet att jag inte har med det att göra, men jag skulle så gärna vilja höra dina resonemang kring utrikespolitiska frågor.

    1. Jag känner mig för tillfället ganska hemma i just svensk politik och vill lära mig det ordentligt först. Men kanske blir internationella relationer i framtiden.

  3. Åh vad intressant det låter! Verkligen. Good for you. Det är härligt när man vet vad man vill. Men lite läskigt eftersom man genast har något att förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *