Feministhora.

Just det! Hannah har dragit ihop en blogg kallad Feministhora där hon publicerar vidriga kommentarer som riktas mot feminister. Jag själv har två kommentarer riktad emot mig uppe. Läs och förundras över människors grovhet! Om du själv får en vidrig kommentar eller hittar någon någon annanstans så tycker jag att du ska skicka in den till mejlen: feministhora@gmail.com, helst även med ip-adress. Syftet är att visa hur mycket hat som riktas mot en bara för att man skriver om feminism.

14 reaktioner till “Feministhora.”

 1. Det är en bra idé men det är värt att tänka på att IP-adresser är en personuppgfit och får inte publiceras om det kan kopplas till personen bakom.

  1. De fall jag känner till så har det inte lett till ngn påföljd. Oavsett så kan man skicka den utan att den publiceras, så man iaf har det sparat om det skulle visa sig lämpligt att driva ett mål.

  2. Det kan inte kopplas till personen bakom om man inte får tillstånd från internetleverantören. Eller om man gör någon olaglig haxxor-manöver. Så det är nog rätt lugnt.

   1. Till viss del sant förutom att det är svårt att veta vad andra människor väljer att göra med sina IP-adresser, jag exempelvis har två domäner kopplat till min och därigenom är det ganska lätt att få fram vem jag är och vart jag bor. Det hör kanske inte till vanligheten men det existerar.

    En annan sak att tänka på, vilket kanske verkar lite motsägelsefullt med det jag sagt hittills, är att IP-adresser sällan är statiskt tilldelad numera (telia har exempelvis helt slutat med statisk tilldelning pga att IPv4-adresserna är slut). De IP-adresser som publiceras idag kan imorgon tilldelas någon helt annan.

    Bara två notiser, jag tycker idéen är helt lysande annars.

  3. Det där stämmer knappt på en svensk site. Dels är en ip-adress knappt en personuppgift, och dels finns det många sätt att komma runt PUL.

   På en amerikansk site gäller förstås amerikansk lag, inte svensk.

  1. Poängen med att skriva ut IP samt platsen där IP:t kommer ifrån är för at visa att det förmodligen inte alls är många. De tre första på bloggen är från, tror jag, samma person (samma leverantör, samma stad, samma ton). Faktum är att jag hoppas kunna visa att det är några få tunnor som skramlar jävligt högt.

  2. Ja, absolut. Men för mig är det skönt för jag blir påmind om att hatet jag får riktas mot mig för att jag är feminist, inte för att jag är korkad.

 2. Vilken fantastisk idé, men det är verkligen skrämmande och framför allt så jävla sorgligt att det finns så mycket hat. Och det värsta är väl att det förmodligen är helt vanliga människor som ligger bakom kommentarerna.

 3. Jag är själv feminist (sedan 12 års ålder, blir 27 i år) och alla som skriver feministiska bloggar ska ha en stor eloge som orkar med allt jävla feministhat därute. Själv blir jag bara helt tokig och ältar allt i oändlighet. Blev en gång kallad för manshatare då jag förklarat att jag inte skulle vilja åka tunnelbana ensam mitt i natten och detta var alldeles efter en ung tjej hade blivit mördad i höstas. MEN nej! Uppenbarligen var det manshat jag uttryckte.

  Stor eloge till dig iallafall som orkar hålla igång.

  1. Det är ju på grund av all positiv feedback jag får, så det är ganska mycket din förtjänst också =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *