Fiskar.

Kommer ni ihåg när man forskade i typ lågstadiet? Jag forskade alltid om fiskar. Jag visste fan inget bättre än fiskar när jag var liten, tänkte att man i framtiden kanske skulle kunna skapa gälar på människor. Det var typ min absoluta dröm att få simma runt i havet med alla fiskar.

Men inte delfiner och såna tråkiga fiskar. Min favoritfisk var rocka eftersom de har så cool superhjältesiluett. Kommer ihåg att jag fick klappa en på universeum i göteborg och det var typ det vackraste jag upplevt. Detta har hängt sig kvar även i vuxen ålder, det finns få saker jag peppar så mycket inför som fiskfilm. Jag har nog sett BBC:s ”the blue planet” tre gånger i alla fall.

Har ni nån såndär naturgrej ni älskar?

10 reaktioner till “Fiskar.”

  1. Två barn på mitt jobb fick också klappa en när vi var på Universeum! =) De pratade om det i flera månader efteråt! Snacka om upplevelse.

  2. Ormar. Ormar har alltid fascinerat mig. Särskilt de giftiga. Det började nog när jag fick någon slags hur-funkar-det-bok om reptiler när jag var liten och sedan dess har jag älskat alla naturfilmer och -dokumentärer där ormar ingår. Några gånger har jag till och med fått hålla dessa fantastiska varelser, vilket var kul, men jag skulle aldrig vilja äga en själv. Tama ormar är ju inte alls lika intressanta som de ilskna varianterna.

  3. Jag är helt galen i tigrar. Tycker de är det vackraste som finns och skulle så gärna vilja se en eller allra helst klappa en (haha). Kattdjur överlag är så mäktiga. Imponerande, kraftfulla, smidiga, farliga men ändå så söta.

  4. Jag är en sucker för undervattensdokumentärer. Helst med väldigt konstiga arter som lever djupt nere i något hav långt långt bort.

  5. Naturprogram är alltid grymma, vad det än är om! Men spökdjur är ett favoritdjur. Såg ett naturprogram om spökdjur förra sommaren, är hooked sedan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *