Ge mig bloggtips!

Jag försöker leta upp nya spännande bloggar, men det är fan i mig hopplöst. Alla bloggar handlar om kakor, urblekta foton och frukostar och jag orkar verkligen inte ha en till sådan i min lista hur bra den än är. Har någon här något guldkorn? Kanske en arg feminist eller en putslustig politisk blogg? Eller bara en jävligt rolig. Tipsa på va.

14 reaktioner till “Ge mig bloggtips!”

 1. Det är väl lite brist på atmosfär i bloggosfären numera, om jag får säga så som inte är naturare. Säkert coolare att ha massor av tvitterföljare än massor av bloggläsare eller facebook-”vänner”. Vi väntar nog på ett nytt medium som är ÄNNU ballare än tvitter, men hur kommer det att se ut?

  1. Jag tycker att både fb och twitter i tråkiga medium för att uttrycka sig. Jag hoppas på bloggrenässans.

 2. Svårt, bloggar tenderar ju dessutom att bli tråkigare under sommaren. Mest ”ska iväg till parken och dricka vin och äta jordgubbar” (vilket jag i och för sig också gör mig skyldig till).

 3. Nu tänker jag va så där osvennig och tipsa om min egen blogg. För jag tycker att den är bra. Feministisk, lagom arg och kul. Och jag skriver inte om vad jag åt till lunch! =)

 4. Det verkar inte som om min kommentar kom med. Ursäkta om det blir dubbelpost.

  http://hostlycka.blogspot.com/ – handlar mycket om föräldraskap, men tar också upp andra ämnen. Tycker mycket om sättet hon skriver på och att allt backas upp av vetenskaplig fakta.

  http://onewaycommunication.tumblr.com/ – här har vi en ”arg feminist”! Nåja, lite arg ibland i alla fall, och helt klart feminist. (Och nu såg jag precis att du hade kommenterat i hennes blogg, så jag antar att du inte behöver något tips om henne.)

  http://sara.kipara.se/ – skriver om språk och vardagsliv, mestadels. Men hon är en skicklig skribent, absolut inte som andra vardagsbloggare; hon tacklar liksom vardagsämnena på ett helt annat sätt.

  http://susiesbigadventure.blogspot.com/ – amerikan som bor i Saudiarabien. Tycker det är kul att få en inblick i hur livet kan te sig någon annanstans.

  http://smaskigtfakta.blogspot.com/ – feministisk humorblogg! Vissa inlägg är klockrena.

  http://zettermark.blogg.se/ – henne lär du känna till, men jag tipsar ifall att. Blir mållös inför vissa av hennes inlägg, vet INGEN annan bloggare som kan skriva så bra och göra så djupa analyser.

  http://klistrafastdintungaiminhand.blogspot.com/ – ung feminist. Tror fortfarande att hon går i högstadiet, men hon håller i alla fall en hög nivå vad gäller skrivandet (inga särskrivningar här inte!). Personligt språk och hon tar upp intressanta ämnen.

  http://www.feministfrequency.com/ – om du gillar videobloggar. De är alltid underhållande och välgjorda!

  1. Kommentarer som innehåller mycket länkar sorteras som skräp, därför. Tack för tipsen!

 5. http://maleobjects.tumblr.com – vad tycker du om den förresten? Personerna bakom bloggen menar att man behöver väga upp objektifieringen av kvinnor med objektifiering av män, men personligen känner inte jag att något av det är bra. Bloggen är bra som tankeställare dock.

  1. Jag kan väl tycka att hela objektifieringsanalysen som sådan har trillat ur tiden. Det är ju inget fel på snygga killar, men för mig känns hela projektet lite väl södrahipsterqueerfeminist fast utan vidare djup för min smak.

 6. Den allra bästa – BÄSTA – jag vet är fredrik.cafe.se . Fredrik Backman skriver om sitt liv ur en väldigt ironisk och underbart kul synvinkel. Ge den en chans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *