Gu va bra!

Kollade på aktuellt lite med morsan. Det var ett reportage om så kallade nätdroger, ett högst aktuellt, viktigt och intressant ämne. Det var en massa tanter som pratade om att deras stackars barn kunde hämta ut detta på posten, utan att postkontoret kunde informera.

Och så var det en som ba: ”nu har jag startat en facebookgrupp som heter ”stoppa nätdrogerna” så att vi kan sätta press på myndigheterna!”. Och alla ba: ”gu vikket bra initiativ, nu har du verkligen gjort skillnad i världen!”.

Alltså. Att ta en jävla facebookgrupp som ett gott exempel på engagemang är fan att spotta alla munkar som tänder eld på sig själva i ansiktet. Fy!

6 reaktioner till “Gu va bra!”

  1. Nu underskattar du facebookgrupper. Se bara på Anton Abele. Han ba ”våld är dåligt” på fejan och nu sitter han i riksdagen. Han kommer rädda världen vilken dag som helst nu. *håller andan*

    1. Att sitta i riksdagen kan väl ungefär mäta sig med facebookgrupp i engagemang… att sitta i rikdagen=gå dit en gång i veckan, tryck på en knapp om en motion du inte ens vet rubriken på alternativt ”gå på toa”.

  2. Mm. Det är lite som att starta en grupp med namnet ”Vi som tycker att det inte borde få finnas uteliggare”, kanske kan man fixa så att alla träffas på Plattan också och få dit pressen så att alla svenskar förstår att vi inte tycker det är ok. Kanske bör man få människor att lägga till en liten logga nere i hörnet på profilbilden också. För det är så man löser problem vet ni.

  3. Det är ju bra att folk engagerar sig och ibland kan nog en Facebookgrupp vara en god bit på väg, men om man ser lite närmare på det så finns det tyvärr alldeles för många som går med i dessa Facebook-grupper bara för att vara med i nåt. Sen tycker de att de har gjort sitt och engagerar sig inte ett jota mer (se även min & Marielles projekt Tuttrevolution… de på Facebook vill vara med för att det är en ”kul grej”, inte för att de verkligen vill förändra). På det sättet gör man ingen skillnad och därför är det lite väl att ta i när folk säger att man verkligen kommer att göra skillnad genom sin Facebook-grupp. Det är ju bara ett steg på vägen och det krävs att finna eldsjälar eller iaf folk som orkar engagera sig LITE mer än att klicka på ”join”-knappen. Det krävs mer än bara en facebookgrupp också.

    1. Mjo, minns att Marielle (vars blogg ju är privat numera, buhu) lackade satan på alla som bara plojade. Mycket rimlig reaktion, imo. Kommer nog flasha brösten själv nån dag när jag är mogen.

  4. Jezus, det reportaget måste jag se, verkar hysteriskt underhållande. Själv skulle jag vilja göra motgruppen ” nätapotek – när du bestämt dig för att leva bättre”.
    Grupper känns mer som en ILike-ikon, kommer inte ihåg ifall jag är med i Tuttrevolution eller inte, men är jag är det så är det bara för att jag stödjer dom och håller med, inte för att jag har ork att vara aktiv och kämpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *