Har man en lag så har man.

Jag är ju ingen djurrättsaktivist men en sak gör mig faktiskt otroligt upprörd när det gäller det här med minkfarmarna.

Det är faktiskt så att den behandling av minkarna som idag sker är olaglig enligt svensk lag. I lagen står nämligen att djuren ska ha möjlighet att bete sig på ett sätt som är naturligt för dem, vilket i minkarnas fall inne bär att ha plats för rörelse och att jaga, etc.

Minkfarmarna bryter verkligen mot den lagen. På intet sätt kan man hävda att minkarna kan bete sig enligt deras natur, det är ett fullständigt orimligt påstående. Och om vi har en lag så ska den fan följas, det ska inte kunna finnas några jävla undantagstillstånd bara för att man vill stödja den inkomstkällan/arbetstillfällena (minkfarmandet skapar för övrigt ca 40 arbetstillfällen/år, vilket är ganska marginellt jämfört med hela Sveriges befolkning).

Då kan man ju fråga sig varför man överhuvudtaget har djurskyddslagar från första början, eftersom vinstintressen uppenbarligen ändå går före. Verkningslös och populistisk tönt-lag är vad det är. Eller är det kanske så att minkar inte är lika mycket djur som andra djur.

4 reaktioner till “Har man en lag så har man.”

    1. När det rör sig om kött så är jag mer oroad över överanvändandet av antibiotika, vilket ju i förläningen även blir en fråga om djurens levnadsvillkor. Men där har man ju ett problem som verkligen rör oss direkt.

  1. Vad man inte förstår är att priset gör ju päls till en statussymbol, dessutom ett helt onödigt plagg eftersom man kan hålla sig varm på andra sätt. Vem försöker pälsägarna imponera på? Skulle skämmas över att visa upp mig i det.

    1. Jag tycker det kan vara raffigt med päls faktiskt, gillar den där skrytiga stilen ibland, mest för att det är så charmigt smaklöst. Personligen ser jag inte heller något problem i päls som koncept, men behandlingen av minkarna är direkt ond och dessutom olaglig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *