Hellre gå under med hedern i behåll.

Älskar Viktor Barth-Krons förslag om hur socialdemokraterna ska lägga upp partiledarvalet, apropå Göran Perssons uttalande om att det påminner om Idol. Jag är helt med honom om att det har mer likheter med melodifestivalen.

För övrigt fattar jag inte varför de inte bara kör på Veronica Palm. Hon är ung och alla tjatar om förnyelse. Hon är den som är populärast. Hon är dessutom den enda som sagt att hon vill, men bara det gör väl att man diskvalificeras från tävlingen på förhand.

Jag skulle hemskt gärna se att socialdemokraterna drog sig mer mot vänster och slutade fjanta runt i mitten. Det finns redan en massa partier i mitten. Det funkar inte att anklaga moderaterna för att vara dumma utsugare om man inte är mycket bättre själv. Faktiskt. Sverige (och världen) behöver en riktig vänster och en riktig politisk debatt som inte bara är ett populistparty.

Kanske skulle de förlora väljare (vilket de ändå gör idag) men de skulle göra det med hedern i behåll. Hellre det än att gå under som en dålig kopia av moderaterna, det är ovärdigt. I bästa fall skulle de kanske kunna vända den vidriga ”alla kan bli entreprenörer”-utvecklingen vi drar oss mot nu. Gud vad skönt det vore.

9 reaktioner till “Hellre gå under med hedern i behåll.”

 1. Ha ha, det är lite så dags, va? Att de degenererade Gollumfigurerna och patologiskt lögnaktiga gnällkärringarna inom svensk so(na)zial-”demokrati” oportunistiskt skulle göra en groteskt krumryggande tillbakaryckning som de fega skabbråttor de faktiskt är, till något avsomnat gammalt arbetarideal? Kallar du det ”värdighet”? Att äta en talrik hundskit vore fanimej ”värdigare”.

  De formligen blöder väljarstöd trots sina horder av analfabetisk potentiell röstboskap i förorterna. Veronica Palm är en idiot och ett obildbart imbecillt vrak. Inse att de är slut och att den fortsatta förruttnelseprocessen kommer att gestalta sig som en orgie i förnedring.

  1. Men behöver ju inte vara konservativ för att inte vara ett mjäkigt mittenparti. De ska stå fast vid sina värderingar med givetvis updatera till dagens samhälle.

 2. Jag fattar inte hur du menar nu.

  Detta gravt vanstyrda land kan bara räddas från en malström av destruktivitet, nihilism och raskaos, genom ett kraftfullt radikalkonservativt initiativ.

  De mindervärdiga sozzarna är förbrukade, det spelar ingen roll vad de fan gör framöver. De kommer att dömas mycket hårt av framtida nationellt ansvarstagande svenskar, om det överhuvudtaget kommer att existera några svenskar i framtiden. Borgarna också, för den delen.

  1. Båda blocken suger indeed. Dock så tycker jag att det är värdigare att stå fast vid sina gamla ideal än att kopiera sina motståndare samtidigt som man spyr galla över dem.

 3. Det ”värdigaste” vore om en primitivt ursinnigt rasande folkmobb, stirrande, hånande, vansinnesskrattande, rytande, allmänfarlig och stirrande med blodsprängda ögon, lät slöddren dingla i gatlyktorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *