Herre jävla gud.

Dagens kalldusch är onekligen detta. Polisen hämtar människor för klamydiatvångstest.

Det känns så jävla fräscht och uppdaterat att ägna sig åt sådant 2010.

Klamydia är ju dessutom både botbart och ger för det mesta märkbara symtom, jag hade haft lite mer förståelse för det om det rörde sig om en kronisk sjukdom såsom aids. Om någon är intresserad av att inte få det så kan man ju antingen skydda sig eller testa sig regelbundet. Men att tvångsomhänderta människor av folkhälsoskäl känns jävligt 1984.

8 reaktioner till “Herre jävla gud.”

  1. Dessutom, tänk om de har bestämt sig för att (från och med nu) leva i celibat (och är viljestarka). I så fall kommer de ju inte att sprida smittan vidare i vilket fall som helst.

  2. fast för det mesta ger väl klamydia inga spår alls? hur som helst så tycker jag också att det är upp till var och en att tänka på att använda kondom när man ligger med någon.

    1. Det kanske bara ger spår för killar då. Jag testar mig hur som helst alltid regelbundet förutsatt att jag legat med någon ny, det är bara korkat att inte göra när det dessutom är gratis.

  3. Tycker det är fullt rimligt, i och med att smittskyddslagen säger att den som misstänker sig vara klamydiasmittad omedelbart ska söka läkarvård. Personerna i artikeln har dessutom fått ett flertal kalleler från både sjukvården och polisen men valt att skita i dessa.

  4. Som jag förstått det ger klamydia sällan symtom, speciellt hos tjejer. Dock kan jag tycka att det är lite löjligt, för klamydia är inte den farligaste sjukdomen och det är ganska så jävla vidrigt att skicka polisen på folk för att de ska testa sig. Kränkande, förnedrande & allt vad man kan säga om den saken. Visst kan klamydia ge trista konsekvenser om det förblir oupptäckt & därigenom obehandlat, men om man inte vill drabbas av dem kan man ju precis som du skriver använda kondom eller testa sig regelbundet. Finns nåt som heter personligt ansvar. Trött på att staten ska leka hönsmamma hela tiden!

    1. Jag trodde det för det mesta gav symptom men att det hände att det inte gjorde det, men där hade jag fel. Det ändrar dock inte min åsikt. Sen kan man ju tycka att det är puckat av dem som sket i testerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *