Svar (2).

Här kommer resten av svaren.

Hej jo jag är ny här och och har en liten fråga! Vad håller du på med om vardagarna jobbar du eller pluggar du kanske?? I sånna fall vad jobbar du med eller vad pluggar du? Jag går fortfarande gymnasiet på en natur natur-linje. Jag blev tvungen att senarelägga några kurser eftersom jag hamnade efter när jag var deprimerad, så jag slutar efter julen. Detta är inget jag gärna skriver om, då jag tycker det är ganska pinsamt.

I vilken affär skulle du ALDRIG kunna köpa kläder? Jag hyser inget principiellt motstånd till någon specifik affär, men typ punktshop eller rockzone (alternativaffärer med ganska billiga syntetplagg) skulle jag nog har svårt att hitta något på.
Hur många läsare per dag har du? Mellan 300-400.
Hur många pojkvänner har du haft? En, min nuvarande.
Vad pluggar/pluggade du? Naturnatur-linje på gymnasiet.
Mona eller Fredrik? Mona. Fredrik ser ut som en lömsk barnamördare.
Gudrun eller Janne? Gudrun, alla gånger.
Underbaraclara eller Niotillfem? Underbaraclara. Jag tycker niotillfem är en fjolla, men Clara är cool.

Top tre mediciner?
(obs, givmild tolkning av ”medicin” tillåten – paracetamol och ibuprofen förbjudet)
Mina vaginalringar är fina och skyddar mot barn! Annars tycker jag antibiotika och allt från växtriket med sköna antioxidanter är fint.

har du haft skabb? Nej.
kan du köra bil? Ganska bra. Håller på med körkortet nu.
vad är din favoritfärg? Svart om jag bara fick välja en.

Jag hittade just din blogg o tror att jag kommer läsa mer. Det här är kanske ett sympatiinlägg. anyway. Jag vill veta tre saker som du är stolt över med dig själv! Jag är stolt över att jag kan argumentera och att jag är intellektuellt hederlig i de flesta situationer. Sen tycker jag också att jag är en bra vän.

(Jag vill ju också ställa några såna roliga antingen-eller-frågor)
Högre lön eller mer semester?
I mitt nuläge högre lön, men om man utgår från en heltid med en okej levnadslön (dvs runt 20 k i månaden) så mer semester.
Hemmakväll eller utekväll? Utekväll, även om det blir hemmakväll före mesta.
Idealist eller realist? Realist.
Ett glas rött eller ett glas vitt? Rött. Vitt vin på krogen brukar suga och vara sådär sött och äckligt. Jag hatar söta viner.
Stilrent eller personligt? Personligt, vad det nu ska betyda.
Storstad eller småstad/”landet”/”skogen”? Storstad.
N.Y. eller L.A.? N.Y.
Sommarhalvår eller vinterhalvår? Sommarhalvår.
Katt eller hund? Katt. Jag har hyst ett hat mot hundar sedan barnsben.
DN eller SvD? Dn:s kulturdel är ju bäst, men överlag gillar jag SvD mer.
Barn eller inte barn? Barn. Tycker dem är söta.

Slå tillbaka eller inte? Om vi snackar rent fysiskt så inte. Jag ser ingen mening med att upprätthålla någon slags ”heder” i att slå tillbaks, även om jag vet att folk gillar att ägna sig åt sånt. Dessutom är jag inte bra på att slåss. Om det gäller verbalt så slår jag tillbaks, för jag gillar att bråka men får sällan tillfälle att göra det utan hämningar. Minns fortfarande ett skönt bråk jag hade med en idiot för ca tre år sedan som en av mina mest lustfyllda upplevelser här i livet.

7 reaktioner till “Svar (2).”

 1. Så man kan alltså läsa en termin extra på gymnasiet och på det viset få fullständiga gymnasiebetyg? Jag har nämligen också varit deprimerad ett tag och därför halkat efter i några kurser, men jag behöver alltså inte vara körd pga. det? Har varit på flera möten med skolan och aldrig har den här möjligheten kommit upp. Kanske är det någonting man måste tjata till sig?

  1. Ja, jag får inget comvuxbetyg utan ett ”riktigt” betyg. Det jag har gjort är att vidarelägga ett par kurser jag insåg att jag inte skulle fixa. Rent konkret så innebär detta att jag går ner på halvtid på grund av sjukdom, och jag får fullt studiestöd trots att jag läser på halvtid.

   För att kunna göra detta så måste man ha ett godkännande från stockholms stad (eller den kommun du nu bor i), för att kunna få det så måste skolan intyga att du har haft ”riktiga” problem, sedan handläggs ärendet och så vidare. Dock är det så att om du får IG i vissa kurser så är comvux skyldiga att låta dig läsa upp dem oavsett ålder (20-årsgränsen gäller för uppläsande av betyg eller tilläggskurser) så allt som allt så blir det dyrare för stockholms stad att låta dig faila i gymnasiet. Om du däremot lägger till ett halvår så kostar det inte så mycket, detta leder till att man nästan alltid får det beviljat om man har stöd från skolan. Jag fick även skriva ett personligt brev (som dock aldrig skickades till stockholms stad) och hade också ett utlåtande från min psykolog, men jag har hört om folk som inte har behövt ett sådant.

   Om du har haft det jobbigt så tycker jag du ska kräva av skolan att de fixar detta åt dig, det är sjukt onödigt att läsa på comvux om det bara rör sig om några enstaka kurser. Termen för det är att man sänker studietakten, så tala med skolan om det.

 2. nä du slår inte tillbaka men du startar gärna! haha glömmer aldrig när du puttade den där random killen för att göra emil glad. Du är iaf en bra vän där fanny 😉

  1. Va, det här minns inte ens jag? Kommer ihåg en gång jag gjorde det fast det var en tjej. Skulle nog inte göra så idag i alla fall.

   1. emil var hjärtekrossad och du frågade om han skulle bli gladare om du puttade den där random tonåringen under bryggan i parken du vet. fast det kanske var en tjej? Du puttade iaf och emil blev jätteglad! 😀

  1. Jag har väl insett det mer och mer nu, vilket är skönt. Nu är jag nästan lite stolt över att jag vågade erkänna det för mig själv, men det är fortfarande inget jag går omkring och snackar om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *