Högerfördomar.

Högern alltså. De är så jävla dåliga på att förstå vänstern. Två grejer som jag verkligen stöter på precis hela tiden när högermänniskor ska ”konfrontera” mig med vad de antar är mina åsikter:

 1. Folk som tror att en älskar staten bara för att en är vänster. Såhär: jag hatar staten i sin nuvarande form. Den är ju i princip till för att skydda den styrande klassens, det vill säga kapitalisternas intressen. Detta göra genom att upprätthålla en viss välfärd, vilket gör att tillväxten av nya arbetare säkras. Det görs också genom att bygga infrastruktur, satsa på forskning och så vidare som gynnar ”tillväxten”, alltså kapitalistklassen. Det görs också genom att skydda egendomen. Sedan tycker jag såklart att det är bättre om saker som till exempel välfärd är i statlig regi eftersom vi i alla fall har en viss demokratisk kontroll över staten, vilket vi inte har över privata företag. Jag tänker mig visserligen att det ska finnas någon slags stat i ett framtida samhälle (vilket i princip alla högermänniskor också gör) men jag anser att den ska ha en helt annan form än den vi har i dagens samhälle.
 2. Folk som ska dra upp vad sossarna gjort och inte gjort och vad de står för. Jag. Är. Inte. Sosse. Och mer: jag tycker direkt illa om socialdemokraterna. Jag ser socialdemokraterna som ett högerparti. Jag tycker att deras kramande av kapitalismen och tillväxten och arbetssamhället är vämjeligt. Jag ser inte fram emot att se dem rädda kapitalismen en gång till, vilket de kommer göra när de vinner valet. Jag tycker även att vänsterpartiet är för höger men tänker ändå rösta på det för att det är det alternativ som ligger längst åt vänster.

Då var det utrett. Utgår från att jag inte kommer få höra detta igen.

7 reaktioner till “Högerfördomar.”

 1. Hej! Jag är Ungvänster och ser mig själv mer eller mindre som kommunist. Om du skulle välja ett parti utanför riksdagen, som passar dina åsikter bättre, vilket skulle du välja då? Eller finns det något? Jag är oerhört dålig på småpartier.

 2. Om du tycker att vänsterpartiet är för höger, varför inte leta efter något utanför riksdagen? Eller anser du inte att det finns något seriöst alternativ? Fi ser jag personligen som ett bra alternativ eftersom de vilar på feminismen samt är ett relativt nytt parti som lättare kan se bortom rådande strukturer mm.

 3. Oj, haha, precis det här händer mig väldigt ofta, trodde bara att det var jag som träffade på ovanligt många irriterande personer, men beteendet verkar vara utbrett.

 4. Du får nog läsa på om ismer. Kommunism är för en stark stat, en stark nation och lydnad. Den stora ledarens ord är lag.

  I mina öron låter det som om du är för en annan ism. Inte kommunismen.

  1. Berätta lite om vilken kommunistisk litteratur du läst för att få reda på detta?

 5. Åhh ja känner igen mig ang sossarna! Har hänt mig flera gånger när jag klagat på något moderaterna gjort att någon som inte känner mig så väl replikerar med att sossarna har ju minsann gjort det eller det vilket inte heller var vidare bra Eh… jag är inte och har aldrig varit sosse så vad de gjort och inte gjort är ju ganska irrelevant för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *