Hur kan den här människosynen var okej?

Det här blogginlägget är otroligt. Otroligt hemskt. Det handlar om när rfhl, riksförbundet för hjälp åt narkotika- och läkemedelsberoende, får besök från några två moderata riksdagspersoner, varav en Isabella Jernbeck. Bland annat denna ordväxling utspelas när personen som tar emot besökarna pratar om läkemedelsberoende.

” Vilket gnäll det är på läkarna”, säger Isabella.

” Det är ju läkarna som inte tar ansvar för sin förskrivning… försöker jag men avbryts.

”Det är väl inte läkarnas fel att de blir beroende”, säger Isabella. ”Något ansvar får de väl ta själva”.

Människosynen här är så vidrig. Vidrigt är även det faktum att Isabella inte ens på ett studiebesök förmår att bortse från sin världsbild och kanske försöka ta in något nytt. Vad är i så fall ett studiebesök ens till för? Varför ska olika verksamheter ta emot riksdagspersoner om de inte ens är intresserade av att höra vad personer med faktiskt expertis på området har att säga om saker.

Men läs hela inlägget för guds skull. Det säger en hel del om vilken människosyn som vissa personer på betydelsefulla poster kommer undan med och att vissa människor inte kan ha förmåga att se samhället på nya sätt, utan är totalt låsta i sin bild av skuld och ansvar.

6 reaktioner till “Hur kan den här människosynen var okej?”

  1. Fy sjutton, det är så att jag blir mörkrädd. Värst av allt är att de är kopplade till Sveriges riksdag och samtidigt har en sådan människosyn. Men jag skulle inte tro att Isabella är ensam om sina åsikter, tyvärr.

  2. Den är okej för att det är den syn som så ofta återfinns bland borgare. Fattiga finns inte, bara i Afrika, och allt är en person egna problem om en har olika problem, vad det än är. Allt i individualismens gör-det-själv-tid. Inget förvånande tycker jag när jag läste det för första gången. Dock en sorglig påminnelse om den syn som finns.

  3. Men herregud. Det borde vara en självklarhet att de läkare som skriver ut beroendeframkallande läkemedel också ska ta ansvar för att försöka se till att deras patienter inte utvecklar ett beroende och hjälpa dem om det ändå skulle inträffa. Det borde också vara en självklarhet att riksdagspolitiker är medvetna om att en del personer lever på väldigt låga inkomster under långa perioder. Den typen av okunskap är faktiskt inte okej.

  4. ””Därför att de är missbrukare” säger Isabella” fyfan vad vidrigt…. Ogillar dock grejen med att referera till bara förnamn till alla politiker man vill förnedra lite (om än rättmätigt), det är ofta ett sätt att förminska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *