”Inspirerande” är bloggvärldens ”söt”.

Cecilia tog upp detta med att blogg.se beskriver alla sina bloggar som ”inspirerande” och illustrerar med denna printscreen från deras hemsida, där allt mycket riktigt beskrivs som just inspirerande. Vad det inspirerar till sägs dock sällan, det räcker med att det inspirerar till något, vad som helst.

Jag är glad att jag inte bloggar där, ty cupcakeinspirationsbloggarna dominerar absurt mycket. Jag förstår att det är den typen av bloggar som många uppskattar att läsa men jag skulle önska att man någon gång kunde lyfta fram en blogg vars primära innehåll inte är bilder från we<3it. ”Inspirerande” är lite bloggvärldens motsvarighet till ”söt”; visserligen ett ord med en reell och positiv innebörd men som ofta används som komplimang för den som inte har några unika drag. Det betyder liksom inte någonting.

11 reaktioner till “”Inspirerande” är bloggvärldens ”söt”.”

 1. Finns inget med 50-tals kåthet som inspirerar mig det minsta. Snarare blir jag mot strömmen och ska tala om 70-talets protester mot 50-talsskiten. 50-talet är lika intressant som en hög med bajs.

  Och kläderna var inte snygga heller…

 2. det har jag också tänkt på. jag bloggar själv på blogg.se och det stör inte mig sådär, men lite lustigt. blogg.se är jävligt nischade för att vara sveriges största bloggportal.

 3. dessutom kan man bli inspirerad av vad som helst. det säger egentligen ingenting om personen eller objektet i fråga. jag kan lika gärna bli inspirerad av niotillfem som av en golvlampa.

 4. Har det inte gått lite inflation i ”provocera” också?

  ”Jag är [random bloggerska], jag inspirerar, provocerar och står för det jag tycker och simmar inte medströms och stryker inte medhårs och strävar efter att förbättra samhället, reagerar på orättvisor! och sist men inte minst gillar jag ben and jerrys :D:D”

  Känns som varje bloggares intro.

  Det har blivit ett självändamål att anse sig själv, inte nödvändigtvis vara, provocerande och inspirerande och allt vad det är.

  1. Absolut. Därför skulle jag aldrig beskriva mig själv som provocerande även om vissa verkar tycka det. Tycker väldigt illa om åsiktsaccessoarskulturen.

 5. Jag har tänkt massor på det där, vill inte blogga på blogg.se egentligen, men har ingen aning om hur man flyttar bloggen eller sådär, så..

  1. Strunta i att flytta inläggen och spara dne gamla bloggen som arkiv. Så har jag gjort, är kul med nystart ibland.

 6. Tycker väl inte att en blogg måste vara unik för att vara bra, det kan liksom vara bra och ändå mainstream. Dock håller jag med om att det gått inflation i ordet inspiration. Typ alla bloggar på blogg.se och Devote, som postar bilder från weheartit och sina outfits bestående av ett par jeffrey campbell-skor ihop med smala jeans och en oversize-tunika kallar sig för inspirerande, så det är ju ganska många med tanke på att det är rätt populärt det där. Och precis som du skriver, det anges sällan VAD det inspirerande är. Jag kan visst använda mig av ordet inspirerande, men föredrar då att skriva ut vad det handlar om. T.ex. ”inspirera till diskussioner” eller ”inspirera till kreativitet”.

  1. Jag tycker inte heller den måste vara helt egen, men just det där konceptet står mig upp i halsen för det finns fan en miljon sådana bloggar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *